Rallin MM-sarjan nykytähdet paljastivat idolinsa – suomalaislegendat saivat kunniaa

Rallin MM-sarja kysyi Youtubessa julkaistulla videolla sarjan nykyisten tähtien suurimmat esikuvat.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ensimmäisenä ääneen videolla pääsi Toyotan Elfyn Evans. Hänen ei kauaa tarvinnut miettiä suurinta esikuvaansa.

Se löytyy samasta tallista. Evans nosti suurimmaksi esikuvakseen rallin kahdeksankertaisen maailmanmestarin ja edelleen uraansa jatkavan Sebastien Ogierin.

– Olen päässyt sittemmin ajamaan häntä vastaan ja olen ollut nyt jo vuosia hänen kanssaan myös samassa tallissa. Sen takia tuntuu oudolta sanoa Seb suurimmaksi sankarikseni, mutta sitä hän oli, Evans sanoi.

– Sanoisin Bruno Thiry, sillä hän oli naapurikylän poika. Hän oli sen alueen sankari, joten tästä syystä hän oli minun suurin sankarini, Hyundai-tähti Thierry Neuville puolestaan kertoi.

Toyotan Takamoto Katsuta on puolestaan ollut aina Sebastien Loebin suuri ihailija.

– Isäni oli rallikuski ja katsoimme rallia aina tv:stä. En ymmärtänyt siihen aikaan sanaakaan englantia, mutta ajattelin, että tuo kaveri on vain niin siisti, Katsuta hymyili.

Ogier itse nosti esiin myös suomalaisnimiä. Hän katsoi aina ylöspäin Ari Vatasta ja Tommi Mäkistä. Mutta myös maanmies Sebastien Loeb teki häneen vaikutuksen.

– Ari Vatanen oli todella suosittu Ranskassa ja sitten oli tietysti myös Tommin aika, Ogier sanoi.

– Sebastien Loebin aikakausi oli todella uskomatonta Ranskassa. Hän oli kuljettaja, jota kaikki ranskalaiskuskit seurasivat, Ogier jatkoi.

Ogier mainitsi myös jo edesmenneen Colin McRaen. Hän tuli monille tutuksi videopelien kautta.

– Se oli varmasti ensimmäisiä videopelejä, joita pelasin lapsena, Ogier sanoi viitaten brittikuskin nimeä kantaneeseen rallipeliin.

Virolaismestari Ott Tänakin varhaisimmat muistot rallista liittyvät Suomeen. Hän mainitsi muun muassa Mäkisen ja Juha Kankkusen.

– Isäni kävi katsomossa aina Tuhansien järvien rallia (Suomen MM-rallin entinen nimi) ja kun hän tuli kotiin, niin hän yritti selvittää minulle lajin saloja. Siihen aikaan Tommi ja Juha sekä Didier Auriol olivat isoja nimiä. Siihen liittyy se vau-efekti, jonka sain rallista, Tänak muisteli.

Lue myös nämä

  • Uusimmat