Rallin MM-sarjan miljonäärimieheltä huikea teko – karsi kisoja kalenteristaan tukeakseen nuorta rallitoivoa

Rallikuljettaja Gregoire Munster oli harvinaisen hyvässä tilanteessa, sillä hän pääsi valitsemaan, missä tiimissä hän kilpailee ensi kaudella. Siitä Munster saa kiittää tukijaansa Jourdan Serderidisiä.
Jourdan Serderidis
Jourdan Serderidis. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Belgiassa asusteleva kreikkalaismiljonääri Serderidis ajaa itsekin rallia. Itse asiassa hän on ainoa yksityiskuljettaja, joka on ostanut käyttöönsä Rally1-hybridikilpurin M-Sport Fordilta. Viime kaudella Serderidis ajoi kolme MM-rallia Ford Pumalla.

Belgialaisen La Derniere Heure -lehden mukaan Serderidiksen suunnitelmissa oli ajaa Pumalla peräti yhdeksän MM-rallin ohjelma kaudella 2023. Herrasmieskuski päätti kuitenkin supistaa kisamäärää pystyäkseen tukemaan paremmin Luxemburgin ja Belgian passit omistavaa Munsteria.

Munsterilla oli mahdollisuus valita ensi vuodelle kilpurikseen Hyundain Rally2-auto, jolla hän on kilpaillut viime vuodet, tai Ford Fiesta Rally2. Viime viikolla paljastui, että Munster kilpailee tulevalla kaudella M-Sportin Fordilla MM-sarjan WRC2-luokassa.

Lue myös: Jari Huttuselle huonoja uutisia – M-Sport vahvisti WRC2-tiiminsä

Serderidis puolestaan pudotti puoleen oman kilpailubudjettinsa ensi vuodelle, jotta Munster saa kunnon tilaisuuden. M-Sport vahvisti aiemmin tällä viikolla, että Serderidis osallistuu tänä vuonna neljään MM-ralliin.

WRC2-ohjelman lisäksi Serderidis tarjoaa todellisen unelmapaikan Munsterille. Belgialaislehden mukaan Munsterilla on mahdollisuus ajaa yksi tai kaksi kilpailua Serderidiksen Ford Puma Rally1 -autolla kauden päätteeksi.

Tämä, jos jokin, on todellinen kirsikka kakun päällä. Kenties juuri tämän takia M-Sport Ford oli looginen osoite Munsterille kaudeksi 2023.

Gregoire Munster ja Louis Louka
Gregoire Munster (oik.) ja Louis Louka juhlivat voittoa Japanissa. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH

Munster, 23, nappasi viime kauden päätteeksi WRC2-luokan voiton Japanin MM-rallissa. Hän sijoittui luokan loppupisteissä yhdeksänneksi.

– Ensi vuoden suunnitelmissa on ajaa useita kisoja Rally2-autolla, hyödyntää aiempaa kokemustani ja tutustua uusiin kilpailuihin. Minun täytyy sopeutua autoon ja haluan saada hyviä tuloksia, Munster suunnittelee.

Munster avaa kautensa Monte Carlon MM-rallissa, joka ajetaan tammikuun puolivälin jälkeen. Serderidis on mukana samassa kisassa Ford Pumalla.

Katso alta kooste Japanin MM-rallin WRC2-kisasta, jossa Munster otti voiton.

Lue myös nämä

  • Uusimmat