Rallin MM-sarjan kokenut kartturi lopetti uransa – WRC-kuljettajalta tunteikkaat kiitokset

Chris Patterson
Chris Patterson. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Chris Pattersonin pitkä ura rallin MM-sarjassa tuli päätökseensä viime viikonloppuna ajetussa Katalonian MM-rallissa.

Patterson teki kesken tämän kauden paluun MM-sarjaan ja WRC-autoon, kun hänet pestattiin M-Sport Fordin brittikuskin Gus Greensmihin kartanlukijaksi. Greensmith paljasti ennen Katalonian rallia, että Patterson oli päättänyt jättää kartturin hommat asvalttikisan jälkeen.

Greensmith ja Patterson osallistuivat tällä kaudella yhdessä kahdeksaan MM-ralliin ja sijoittuivat parhaimmillaan neljänneksi Kenian Safari-rallissa.

Greensmith julkaisi tiistaina tunteikkaan viestin 53-vuotiaalle Pattersonille Twitterissä.

– Kiitos, Chris. Kaikki hyvä päättyy aikanaan, ja vaikka todellakin toivon, ettei tämä päättyisi, minun pitää kiittää sinua. Toivon sinulle kaikkea hyvää eläkepäiville ja onnittelen sinua uskomattomasta urasta, Greensmith kertoi.

– Se, mistä matkamme alkoi ja mihin se päättyi, on todiste kyvyistäsi kartanlukijana, kokemuksestasi sekä siitä, että olet uskomaton ihminen. Oli todellakin etuoikeus istua vieressäsi ja oppia sinulta, ystäväni.

Patterson on osallistunut urallaan peräti 144 MM-ralliin. Hän on lukenut Greensmithin lisäksi nuotteja muun muassa Petter Solbergille, Kris Meekelle ja Khalid Al-Qassimille.

Greensmithiltä odotetaan vielä tällä viikolla ilmoitusta hänen uudesta kartanlukijastaan, jonka kanssa hän starttaa MM-kauden päättävään Monzan ralliin. Kyseessä on britille jo kolmas nuotinlukija tällä kaudella.

– Kaikki tarkastelemamme kartturit ovat enemmän kuin kyvykkäitä WRC-autoon, joten nyt meidän täytyy päättää, kuka on minulle oikea persoonansa puolesta, Greensmith sanoi DirtFish-sivustolle.

Greensmithillä ei ole vielä sopimusta ensi vuodelle, mutta hänen uskotaan jatkavan M-Sport Fordin kuljettajana.

Katso alta kooste Katalonian MM-rallista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,390540″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat