Quantcast

Suomalaiskuski auttoi tietämättään norjalaistähteä voittamaan mestaruuden rallin MM-sarjassa

Andreas Mikkelsen
Andreas Mikkelsen. Kuva: Skoda Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Andreas Mikkelsen kruunattiin rallin MM-sarjan WRC2-luokan mestariksi viime viikonlopun Katalonian MM-rallissa, vaikka norjalaiskuljettaja ei edes osallistunut kilpailuun.

Mikkelsenin pahimman uhkaajan Mads Östbergin olisi pitänyt kerätä Espanjasta vähintään 18 pistettä, jotta luokan mestaruuskamppailu olisi säilynyt hengissä kauden päättävään Monzan ralliin. Kisassa rengasrikon kärsinyt Östberg jäi 17 pisteeseen, mikä tarkoitti sitä, että Mikkelsenistä tuli mestari.

Mikkelsen kilpailee MM-kauden päättävässä Monzan rallissa, joka jää taas viime vuoden WRC2-mestarilta Östbergiltä väliin, koska hän on osallistunut jo seitsemään osakilpailuun tänä vuonna. WRC2-luokan kuljettajat voivat startata kauden aikana seitsemään ralliin, joista kuusi parasta tulosta otetaan huomioon loppupisteissä.

Hyundain uudella Rally2-autolla Kataloniassa kilpaillut Teemu Suninen avitti osaltaan Mikkelsenin tietä mestariksi. Suninen ajoi asvalttikisan WRC2-luokassa toiseksi ja ”ryösti” pisteitä neljänneksi sijoittuneelta Östbergiltä.

– Kiitos, Teemu, Mikkelsenin huikkasi Suniselle kisan päätyttyä.

– Voititko tosiaan mestaruuden? Suninen kysyi norjalaistähdeltä.

– Kyllä!

Mikkelsen oli matkustanut kisapaikalle Saloun kaupunkiin seuraamaan rallin ratkaisuja.

– Oli todella outoa istua ilman ajopukua tekemättä mitään, ja sitten yhtäkkiä sinusta tulee mestari. Mutta nyt on mukavaa mennä Monzaan ilman paineita ja vain ajaa niin kovaa kuin pystyn, Mikkelsen sanoi.

– Suurin tavoitteeni on saavuttaa mestaruus isossa luokassa, joten tämä on askel oikeaan suuntaan. Tänä vuonna päätavoitteemme on voittaa mestaruudet sekä WRC2-luokassa että EM-sarjassa, joten tilanne näyttää hyvältä.

Skoda-kuljettaja Mikkelsenillä on mahdollisuus sinetöidä rallin EM-sarjan mestaruus tulevana viikonloppuna Unkarissa.

Katso alta kooste Katalonian MM-rallin WRC2-luokan kilpailusta.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,390543″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat