Rallin junioritähdet Laitilan haastaville teille – ”Täällä keskeyttämisprosentti on usein ollut korkealla”

Heikki Koski-Lammi. Kuva: Pekka Mäkinen/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin Suomen Juniorimestaruussarja jatkuu kauden neljännellä osakilpailulla, Oili Jalonen Rallilla, Laitilassa tulevana lauantaina. Kilpailunjohtaja Timo Kallio ja sarjaa johtava Juho Koski-Lammi odottavat tasaista ja tapahtumien täytteistä kilpailua.

Oili Jalonen Ralli ajetaan tänä vuonna Varsinais-Suomessa Turun Moottoriseura Ry:n järjestämänä. Kilpailu potkaistaan käyntiin Laitilan torin laidalta kello 12.01 lauantaina, josta lähdetään viiden erikoiskokeen ja 62 erikoiskoekilometrin mittaiselle reitille.

Kilpailunjohtaja Timo Kallio tiedostaa, että kompaktista kilpailusta saattaa tulla kuljettajille myös haasteellinen. Erityisesti ensimmäinen erikoiskoe nousee esiin Kallion puheissa, mutta seurattavaa katsojille luvataan läpi kisan.

– Perinteistä Vakka-Suomen tiestöä luvassa. Täällä keskeyttämisprosentti on usein ollut muita paikkoja korkeampi, Kallio pyörittelee.

– Järjestelyt ovat kuitenkin menneet erittäin hyvin. Ainoa mikä harmittaa, on hieman kapea osallistujalista.

Kilpailun suurimpiin ennakkosuosikkeihin kuuluu Juho Koski-Lammi (JaMoKe), joka johtaa Rallin Suomen Juniorimestaruussarja. Myös Koski-Lammi odottaa haasteellista kisaa, mutta koitokseen lähdetään luonnollisesti voitto mielessä.

– En ole Laitilassa ikinä ajanut, mutta haastava reitti ja tiukka kilpailu varmaan tulossa, Koski-Lammi kertoo.

– Kesän aikana auton kanssa on ollut hieman ylimääräistä ohjelmaa, mutta nyt pitäisi kaiken olla kunnossa.

Tiukkaa pistetaistoa

Kilpailuun lähdettäessä Koski-Lammi johtaa Rallin Suomen Juniorimestaruus-taistoa neljän pisteen erolla, kun perässä vaanii LMM:n Jaakko Tulla. Myös kolmannen sijan Janne Luhtanen (LohUA) on vain kuuden pisteen päässä sarjan johtajasta.

Rallin Nuorten SM-sarjaa johtaa Sami Pajari (HeiUA) ylivoimaisella 17 pisteen erolla Tommi Hallmaniin (KoiSavUA).

Rally Trophyssa Pasi Laaksomaa (Päij-HUA) on johdossa. Hänen perässään vaanivat Janne Luhtanen (LohUA) ja Jani Laaksonen (MäntsMK).

Naisten Cup-pisteissä johtaa Jenna Tyllinen (AnkUA).

Lue myös nämä

  • Uusimmat