Ex-rallimestari Petter Sobergin 16-vuotias poika haastaa Suomen kärkinimet Kouvolassa

Oliver Solberg. Kuva: RallyX Nordic
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kun puhutaan Rallycross Festival Kouvolan mielenkiintoisimmista kuljettajista, niin voitaneen nostaa esille vuoden 2003 rallin maailmanmestarin Petter Solbergin poika, vasta 16-vuotias Oliver, joka on varmasti Kalle Rovanperän ohella yksi lupaavimmista rattitaitureista koko maailmassa.

Norjalainen ajaa isänsä entisellä MM-sarjan Citroen DS3 -SuperCarilla ja on onnistuessaan erittäin vahvoilla voittotaistelua ajatellen.

Vaikka nuorukainen on kilpaillutkin vasta kaksi kautta rallin ja rallicrossin parissa, on menestystä tullut jo heti ensimmäisistä kilpailuista lähtien. Latvian rallisarjasta palkintokorkesijoituksia on jo kasapäin, mutta myös rallicrossin pohjoismaisessa RallyX Nordic -sarjassa Solberg on yksi SuperCar-luokan suurimpia suosikkeja, kun tarkastellaan mestaruustaistelua.

Kilpailemisen Solberg aloitti kuitenkin jo kahdeksan vuotta sitten crosskartin ratissa ja tuolloin hän nappasi mestaruudet lähes jokaisesta sarjasta, jossa kävi esittelemässä lahjojaan.

Crosskart-vuosinaan hän kävi piipahtamassa myös Suomen kilparadoilla ja odottaakin innolla pääsevänsä tulevana viikonloppuna tositoimiin Tykkimäellä.

– Suomessa olen kilpaillut aiemminkin ja rakastan todella siellä ajamista. Radat ovat erittäin vauhdikkaita ja sisältävät kunnon soraosuuksia, Solberg tokaisee.

– Kouvolan rata on mahtava. Se tuntuu jopa hieman rallin pikataipaleelta, joten sopii varmasti minun tyylilleni hyvin.

Kun RallyX Nordic -sarjan karavaani suuntaa viikonloppuna Tykkimäelle, on luvassa erittäin jännitävä, ellei jopa ratkaiseva kilpailu mestaruustaistelua ajatellen. Solberg on neljän ajetun osakilpailun jälkeen tasapisteissä sarjan kärkipaikalla yhdessä Thomas Bryntessonin kanssa.

– Kaikki on valmista tulevaan kisaan ja odotan sitä kovasti. Meillä on käynnissä todella tiukka kamppailu sarjan kärkisijoista, se on hienoa.

Solbergilla on edessään normaalia kiireisempi viikonloppu, sillä ennen sunnuntain Rallycross Festivalia hän osallistuu perjantaina starttaavaan kaksi päiväiseen Latvian rallisarjan viidenteen osakilpailuun, Louna-Eesti Ralliin, joka ajetaan Virossa.

Tähän kun lisätään vielä kaikki suomalaiset SuperCar-luokan huippukuljettajat, jotka nourukainen kohtaa Kouvolassa, ei hän usko pääsevänsä koitoksesta helpolla.

– Olen nähnyt suomalaisten vauhdin aikaisemmin ja luulen, että Tykkimäellä heidän lyömisensä on vaikeaa. Lähden kuitenkin tekemään kaikkeni ja toivotaan, että saadaan hienot taistelut myös paikallisten kuskien kanssa aikaiseksi, Solberg toteaa lopuksi.

Teksti: Rallicross SM tiedote

Lue myös nämä