Rallin EM-sarjan uutuuskisassa heti ongelmia

Rallin EM-sarja
Kuva: Gregory Lenormand/DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ensimmäistä kertaa rallin EM-sarjaan kuuluva Rally di Roma Capitale sai kehnon alun, kun torstaille kaavailtu aika-ajoerikoiskoe jouduttiin perumaan.

Aika-ajoerikoiskokeen piti käynnistyä alkuillasta paikallista aikaa, mutta se jätettiin ajamatta turvallisuussyiden vuoksi. EM-sarjan tiedotteen mukaan kilpailijoiden ja yleisön turvallisuutta ei pystytty takamaan pikataipaleella.

– Turvallisuus ei ollut riittävällä tasolla. FIA:lle turvallisuus on tärkein asia, Kansainvälisen autoliiton FIA:n turvallisuusasioista vastaava Michele Mouton sanoi.

Aika-ajoerikoiskokeen peruuntuminen tarkoittaa sitä, että sarjan kärkikuljettajat valitsevat nyt lähtönumeronsa pistetilanteen perusteella. Ensimmäisenä starttipaikan pääsee valitsemaan sarjaa johtava Kajetan Kajetanowicz ennen Bruno Magalhaesia ja Aleksei Lukjanukia.

Rooman ympäristössä ajettava ralli käynnistyy perjantai-iltana pääkaupungissa ajettavalla yleisöerikoiskokeella. Kilpailu päättyy sunnuntaina.

EM-osakilpailussa on mukana Jari Huttunen alle 27-vuotiaiden luokassa. Rallissa ajetaan myös Italian mestaruussarjan pisteistä, joista on kisaamassa Kalle Rovanperä.

Lue myös nämä