Rallin EM-sarjaan uusi osakilpailu – samassa paikassa ajetaan MM-rallia vain muutamia viikkoja aiemmin

Spa-ralli
Spa-rallista tulee todennäköisesti kinkkinen mudan liukastamilla teillä. Kuva: Spa Rally
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin EM-sarjan kalenteriin on lisätty uusi osakilpailu. EM-kauden päätöskisana ajetaan Spa-ralli Belgiassa joulukuussa.

Spa-ralli korvaa Kyproksen rallin, jossa ei kilpaillakaan tänä vuonna EM-sarjan pisteistä. Kyproksen ralli ajetaan sen sijaan Lähi-idän rallisarjan osakilpailuna.

Spa-ralli järjestetään 12.-13. joulukuuta legendaarisen Spa-Francorchampsin radan ympäristössä. Kilpailussa ajetaan 205 erikoiskoekilometriä ja rallissa kaasutellaan myös Span rallicross-radalla auringon laskeuduttua.

– Olemme jo aiemmin keskustelleet tällaisesta projektista rallin EM-sarjan kanssa. Se ei ollut aiemmin mahdollista, mutta tänä vuonna pystyimme aloittamaan uudestaan keskustelut EM-osakilpailun järjestämisestä, kun Spa-ralli jouduttiin siirtämään maaliskuulta joulukuulle koronaviruksen aiheuttamien rajoitusten vuoksi, kilpailun promoottori Christian Jupsin kertoo.

Span radalla ja sen ympäristössä piisaa pärinää loppuvuoden aikana. Marraskuun puolivälin jälkeen samoissa maisemissa ajetaan rallicrossin MM-osakilpailu ja myös rallin MM-sarjan osakilpailun erikoiskokeita samana päivänä. Rallin MM-sarjasta paikan saanut Ypres-ralli päättyy Span radalla ajettavaan erikoiskokeeseen.

Rallin EM-sarja jatkuu lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna Portugalissa. EM-pisteistä ajetaan lisäksi Unkarissa ja Kanariansaarilla marraskuussa ennen Span joulukuista päätöskilpailua.

Rallin MM-sarjan jatkuu tulevana viikonloppuna Turkissa. Katso alta Turkin MM-rallin ennakko.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,349577″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat