Marcus Grönholm valitsi kaksi kuskilupausta suojateikseen – ”Näimme sitoutumista ja poltetta ralliin”

Marcus Grönholm
Marcus Grönholm. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin kaksinkertainen maailmanmestari Marcus Grönholm on ottanut kaksi rallilupausta tiiminsä tukiohjelmaan.

Grönholmin GRX-tiimi järjesti kesällä niin sanotun shootout-tapahtuman, jossa nuoret kuljettajat pääsivät näyttämään vauhtiaan. Tästä sai alkunsa GRX Hautomo, jonka toiminta-ajatuksena on tukea ja auttaa motivoituneita rallitoivoja uran alkutaipaleella.

– Meillä oli jo jonkin aikaa ollut GRX Managementissa puhetta nuorten kuljettajien tukiohjelmasta tai hautomosta. Sitten kuulin, että Kumpumäen Arto oli pyöritellyt samanlaista ideaa. Siitä se sitten lähti, Grönholm kertoo tiedotteessa.

Hautomon testitilaisuuteen kutsuttiin kuusi kuljettajaa, joita testattiin monipuolisesti. Grönholmin ja Kumpumäen lisäksi valintaraatiin kuuluivat ”Bossen” luottokartturi Timo Rautiainen, AKK:n valmennuspäällikkö Tuomo Nikkola sekä kartanlukijat Antti Linnaketo ja Topi Luhtinen.

– Päivän aikana testitulosten lisäksi seurasimme kuljettajia kokonaisuutena. Emme etsineet valmista nopeaa kuskia, vaan nuorta uran alussa olevaa urheilijaa, jolla on halua kehittyä ja jota voimme tukea ja luotsata uralla eteenpäin, Grönholm sanoo.

GRX Hautomoon valikoitui lopulta kaksi kuljettajaa: 16-vuotias Toni Herranen ja 17-vuotias Benjamin Korhola. Herranen on ajanut tällä kaudella rallin SM-sarjan SM4-luokassa, jossa hän on toisena ennen päätöskilpailua. Korhola on kilpaillut sekä kotimaassa että Baltiassa.

– Näissä kahdessa kuljettajassa näimme sitä sitoutumista ja poltetta ralliin, mitä olimme hakemassakin, Grönholm alleviivaa.

Grönholmin GRX manageroi rallikuljettajista Jari Huttusta ja Emil Lindholmia. Lisäksi Grönholmilla on rallicrossin MM-sarjassa oma tiimi, jonka ykköstähtenä ajaa rallimestarin poika Niclas Grönholm.

Lue myös nämä