Rallimestari Teemu Asunmaalle uusi kartanlukija – kokemusta WRC-ohjaamosta asti

Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM1-luokan hallitseva mestari Teemu Asunmaa starttaa tulevaan SM-kauteen uuden kartanlukijan kanssa.

Asunmaa saavutti Jani Salon kanssa Suomen mestaruuden kausina 2019 ja 2020. Kaksi vuotta kestänyt yhteistyö päättyi kauden 2020 jälkeen, sillä Salo on päättänyt pitää taukoa kartturihommista.

Asunmaan kartanlukijana toimii jatkossa Marko Salminen, jolle on kertynyt kokemusta WRC-autosta asti. Salminen luki Teemu Suniselle nuotteja MM-sarjassa puolikkaan kauden verran vuonna 2019. Tänä vuonna Salminen istui Sami Pajarin rinnalla rallin SM-sarjassa ja MM-sarjan JWRC-luokan kisoissa.

Asunmaan ja Salmisen yhteistyö käynnistyy kunnolla vajaan kuukauden kuluttua SM-kauden avaavassa Arctic Lapland -rallissa.

– Marko on ammattimies sanan varsinaisessa merkityksessä. Kun hänen tasoisensa kaverin saa kyytiin, niin kyllä pitää olla tyytyväinen. Markon kanssa on ennenkin ollut puhetta, että ajettaisiin joskus yhdessä ja on todella hienoa, että saatiin se nyt mahdollistettua, Asunmaa kertoo Facebook-sivuillaan.

Asunmaa ja Salminen ovat päässeet jo treenaamaan yhteistyötä testien merkeissä.

– Heti toisella vedolla tuntui, että oltaisiin ajettu Teemun kanssa jo pidempääkin yhdessä. Innolla odotan tulevaa kautta, Salminen sanoo.

Salmiselle on kertynyt kaikkiaan 35 starttia rallin MM-sarjassa. Kausina 2017-18 hän kilpaili Toyotan WRC-tallin haastajaohjelmaan kuuluvan Takamoto Katsutan kanssa WRC2-luokassa.

SM-kauden avaava Tunturiralli on määrä järjestää 15.-16. tammikuuta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat