Rallikonkarilta kova väite – ”Olisi ihan mahdollista tehdä sähköinen rallin MM-sarja jo nyt”

Manfred Stohl
Manfred Stohl. Kuva: FIAWorldRallyChampionship
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjassa on määrä siirtyä hybridiaikaan kaudella 2022. Itsekin WRC-auton ratissa kuusi podium-sijoitusta ja liki 130 kisaa ajanut itävaltalainen Manfred Stohl uskoo, että myös täysin sähköinen rallin MM-sarja olisi jo nyt täysin mahdollista. 

Stohlin oma STARD-tiimi (Stohl Advanced Research and Development) pyörittää omaa tallia sähköisessä rallicross-sarjassa sekä on operoinut MM-tasolla myös polttomoottoreilla.

– Se (sähköinen MM-sarja) vaatisi joitain muutoksia tapahtumien rakenteisiin. Siirtymäosuuksien pitäisi olla vähän lyhyempiä ja matkalla olisi oltava latausasemia. Se ei kuitenkaan nykyisin vaadi kuin 5-10 minuutin pysähdyksen ja autot olisivat taas valmiita, Stohl vakuuttaa Dirtfishin sivuilla.

– Olisi ihan mahdollista tehdä sähköinen rallin MM-sarja jo nyt. Olemme ajaneet jo sellaisia kisoja Itävallan kansallisissa ralleissa. Se olisi ihan mahdollista.

Lue myös: Ex-rallitähti Jani Paasoselta melkoinen yllätys: Perusti oman tiimin rallicrossin MM-sarjaan

Stohlin oma sähköllä toimiva Fiesta ELECTRX tekee debyyttinsä kilpailussa tänä viikonloppuna Unkarin rallicross-sarjassa. Vastassa on ensi kertaa polttomoottoreilla toimivia Supercareja.

Rallicrossin puolella pyritään siirtymään kokonaan sähköiseen sarjaan parin vuoden sisässä. Entinen WRC-tähti Hayden Paddon testaa lähiviikkojen aikana ensi kertaa Hyundai Kona EV -autoa. Paddon on tehnyt auton kehityksessä yhteistyötä juuri Stohlin johtaman STARDin kanssa.

– Suunnitelmana on näyttää, mihin sähköinen ralliauto pystyy. Ajamme sarjan promootiotapahtumia, joiden myötä osoitamme, mistä uusiseelantilaisessa innovaatiokyvyssä on kyse. Autossa on paljon uusia tosi siistejä juttuja, joita olemme rakentaneet 18 kuukautta, Paddon sanoo DirtFishille.

Sebastien Ogier ajoi voittoon edellisessä MM-rallissa Meksikossa maaliskuussa. Katso video alta.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,332325″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat