Rallijärjestäjät julkaisivat reitin – ja paljastivat MM-sarjan suuren muutoksen

Sardinian MM-rallin järjestäjät ovat julkistaneet reitin ensi kesänä ajettavaan kilpailuun.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä vauhdissa Sardinian MM-rallissa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sardinian MM-ralli ajetaan jälleen saaren länsilaidalla Algheron kaupungin ympäristössä. Suurempi muutos kuitenkin on, että ralli ajetaan nyt 48 tunnissa ja pituus on vain 266 kilometriä.

Ralliviikkoa on lyhennetty yhdellä päivällä siten, että reitti nuotitetaan keskiviikosta torstaihin, kun taas testierikoiskoe ajetaan vasta perjantaiaamuna. Varsinainen ralli alkaa puolestaan vasta perjantai-iltapäivänä.

Järjestäjien mukaan lyhennetty reitti noudattaa Kansainvälisen autoliiton FIA:n ensi vuoden suuntaviivoja. Mahdollisesti siis kaikkien MM-rallien reitti tulee lyhenemään vastaavasti.

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala mainitsi tammikuussa Ilkka-Pohjalaisen urheilupodcastissa, että kyseistä uudistusta ehdotettiin jo tälle vuodelle, mutta säännöistä päättävä FIA:n maailman moottoriurheiluneuvosto ei hyväksynyt sitä. Latvalan mukaan tämä uudistus olisi ollut kuljettajien mieleen, koska se vähentäisi kilpailun aiheuttamaa kuormitusta.

Nykyinen MM-rallien pituus on 300-350 kilometriä, ja testierikoiskoe ajetaan yleensä torstaiaamuna.

Merenrantapätkän paluu

Kaikki Sardinian MM-rallin 16 erikoiskoetta ovat nimensä puolesta tuttuja, mutta esimerkiksi rallin avauserikoiskokeen Osilo – Tergun loppuosa on uutta. Koska ralli on jälleen Algherossa, mukana on suosittu merenrantaan päättyvä Sassari – Argentieran Power Stage -pätkä.

Erikoiskokeet on myös ryhmitelty pareihin, jotka ajetaan nopeilla toistoilla peräjälkeen. Lauantaina ajettavat erikoiskokeet saaren keskiosassa pitää puolestaan selvittää pelkällä renkaanvaihdolla.

Sardinian MM-ralli ajetaan touko-kesäkuun taitteessa.

Lue myös nämä