Rallicrossin SM-mitalit ratkesivat Tampereella – Rajala ja Liimatainen juhlivat kahdessa luokassa

Rallicrossin SM-sarja
Rallicrossin SM-sarjan mitalit ratkottiin lopullisesti Tampereella lauantaina. Kuva: Toni Ollikainen / Tonigraphs
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Rallicrossin SM-kausi sai lauantaina huipennuksensa Tampereen Kaanaa Centerissä. Päätöskilpailussa meno oli hurjaa, ja paikan päälle saapunut runsaslukuinen yleisö pääsi nauttimaan tiukoista mitalitaisteluista läpi päivän.
Supercar-luokassa Suomen mestaruuden kohtalo oli ratkennut edellisessä kilpailussa, kun kauden kolme ensimmäistä kisaa voittanut Jere Kalliokoski pääsi juhlimaan uransa toista Supercar-luokan SM-kultaa jo Hyvinkäällä.
Saman tahti jatkui myös Kaanaassa, vaikka Henri Haapamäki ja Rasmus Tuominen pistivät Kalliokosken ahtaalle alkuerissä. Finaaleissa Kalliokoski löysi kuitenkin uuden vaihteen ja ajoi kauden neljänteen voittoonsa näytöstyyliin.
– Kaiken kaikkiaan jäi totta kai todella hieno maku kaudesta. Täällä ajettiin vielä lievien vaikeuksien kautta voittoon, se kruunasi tämän kauden, Kalliokoski iloitsi.
Ensi kaudella Kalliokosken tavoitteena on ajaa ulkomailla, mikäli tilanne sen sallii.
Haapamäki oli kotiyleisönsä edessä hurjassa iskussa. Bussilastillinen kannattajia oli saapunut Kaanaa Centerille seuraamaan huippujännittävää mitalitaistelua. Haapamäki starttasi kilpailuun vasta luokan viidenneltä sijalta, mutta erinomaiset suoritukset alkuerissä ja semifinaalissa, sekä kakkossija finaalissa takasivat sastamalalaiselle Supercar-luokan SM-pronssin.
Luokan SM-hopeaa nappasi kaksi kertaa podiumille tällä kaudella noussut Mika Liimatainen.
Päätöskilpailun kolmannelle korokkeelle nousi kauden kahdessa viimeisessä kilpailussa vahvoja otteita esitellyt Tuominen.
Supercar-luokan mitalikolmikko Mika Liimatainen, Jere Kalliokoski ja Henri Haapamäki. Kuva: Toni Ollikainen / Tonigraphs
SRC-luokka tarjosi draamaa
SRC-luokan osalta päätöskilpailun finaaliin lähdettiin kutkuttavista asetelmista, kun koko kärkikolmikko (Olli Lahti, Joni-Pekka Rajala ja Ville Mikkonen) oli kisassa mukana, ja jokaisella oli vielä mahdollisuus mestaruuteen.
Alkuerissä nopeinta vauhtia pitänyt Lahti ampaisi lähdössä kärkeen ja lähti kasvattamaan kaulaa Rajalaan ja Mikkoseen. Hetken näytti jo selvältä, mutta pikkuhiljaa Rajala sai kurottua eroa umpeen. Viimeisestä kierroksesta oli odotettavissa huima kaksintaistelu, kunnes lisälenkkiä kiertänyt Lahti sortui ajovirheeseen ja unelma SM-kullasta murskaantui siihen paikkaan. Rajala pääsi lopulta ajamaan viimeisen kierroksen melko lailla rauhassa kohti Suomen mestaruutta. Lahdelle keskeytyksen myötä SM-pronssia.
Finaalissa toinen oli Mikkonen, joka saalisti samalla SM-hopeaa. Kolmanneksi ajoi Christian Jensen.
– Uskomaton päivä! Vähän oli aluksi murheita, mutta vehkeet rupesi rokkaamaan paremmin ja paremmin, ja sain lähdöt onnistumaan. Finaalissa Olli (Lahti) vähän alussa karkasi, kunnes sain taas kiinni ja sitten kävi se haaveri lisälenkillä, joka vähän auttoi minua. Ennen starttia päätin, että nyt ajetaan tosissaan voitosta, yhtään en anna periksi, ja oli kyllä mahtava suoritus itseltä. Kaikkeni annoin ihan loppuun asti, ei voinut yhtään antaa periksi, tuore Suomen mestari kommentoi tyytyväisenä.
joni-pekka rajala
Jonttu Rajala voitti sekä SRC-luokan että Autokrossin SM-kultaa. Kuva: Toni Ollikainen / Tonigraphs
Rajala juhli myös Autokrossi-luokassa
Viikonloppuun lähdettäessä Rajalalla oli tukeva ote Autokrossi-luokan SM-kultamitalista. Alkuerissä ei mitään suurempaa dramatiikkaa nähty, ja Rajalan Suomen mestaruus oli sinetöity jo ennen semifinaaleja.
– Alku näytti vähän kankealta, kun meni raidetanko poikki ja kaikkea muutakin siinä tapahtui, mutta niin se vain kääntyi meille. Kyllä tämä voitto maistuu tosi hyvälle, on ollut tosi kova sarja ja on niin pirusti hyviä autoja nykyään mukana, Rajala toteaa.
Kahden mitalin myötä Rajalalla on tällä hetkellä kasassa käsittämättömät 56 autourheilun SM-mitalia.
SM-hopealle nousi hienon päivän Kaanaassa ajanut Tuomas Venäläinen ja SM-pronssia otti kunnioitettavat kaksi mitalia tältä kaudelta saalistanut Mika Liimatainen.
Päätöskilpailun voittoon taisteli Jari Koivistoinen, joka sai komeasti pidettyä Venäläisen ja Rajalan takanaan finaalissa.
Autokrossi-luokan mitalikolmikko Tuomas Venäläinen, Joni-Pekka Rajala ja Mika Liimatainen. Kuva: Toni Ollikainen / Tonigraphs

Lopulliset pistetilanteet rallicrossin SM-sarja: 

SuperCar

1. Jere Kalliokoski 119p
2. Mika Liimatainen 87p
3. Henri Haapamäki  81p
4. Joni-Pekka Rajala 79p
5. Jari Tuuri    71p
SRC

1. Joni-Pekka Rajala 104p
2. Ville Mikkonen  100p
3. Olli Lahti    100p
4. Christian Jensen  80p
5. Ari Salonen    76p

Autokrossi

1. Joni-Pekka Rajala 103p
2. Tuomas Venäläinen 86p
3. Mika Liimatainen  83p
4. Jere Tikka     83p
5. Jori Seppälä    78p

Lue myös nämä