Rallicrossin MM-hopealle sijoittunut ruotsalaiskonkari jättää lajin

Mattias Ektström
Mattias Ektström. Kuva: EKS Audi Sport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kahden vuoden takainen rallicrossin maailmanmestari Mattias Ekström jättää lajin. Ekström ilmoitti asiasta Etelä-Afrikassa sunnuntaina ajetun päätösosakilpailun jälkeen. 

Mahdollista on, että 40-vuotias konkari nähdään ensi kaudella valikoiduissa kisoissa, mutta täyttä sarjaa ruotsalainen ei aja. Urallaan myös kaksi DTM-sarjan mestaruutta voittanut Ekström sijoittui kauden päätöskisassa toiseksi ja nappasi MM-hopeaa.

– Minulla oli mahtavat viisi vuotta tässä lajissa kuljettajana. Nyt on mielestäni aika päättää tämä luku urallani ja etsiä uusia haasteita, Ekström kommentoi Motorsport.comin mukaan.
– En ole vielä ihan 100-prosenttisen varma, mitä tiimin suhteen tapahtuu, mutta ilmoitamme heti, kun on jotain kerrottavaa,  EKS Audi Sport -tallissaan ajanut ruotsalainen jatkoi.

Kahdella edellisellä kaudella Volkswagenin Johan Kristoffersson on ollut täysin ylivoimainen rallicrossin MM-sarjassa. Ekström ajoi takavuosina monia kovia taisteluja rallin puolelta tuttujen Sebastien Loebin ja Petter Solbergin kanssa.

– Tämä on ollut iso luku elämässäni ja olen nauttinut kaikista taisteluista paljon. Sanoisin, että lempikamppailut olen käynyt Sebastienia vastaan, koska ne olivat kaikista reiluimpia. Petterin kanssa meillä oli myös nautinnollisia taisteluja. Niistä tuli ajan myötä tunteellisia, mutta se on osa lajia.

 

 

Lue myös nämä