Sami-Matti Trogen päätti kautensa finaaliin Etelä-Afrikassa

Sami-Matti Trogen
Sami-Matti Trogen. Kuva: Jan Kåre Rafoss
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lohjalainen Sami-Matti Trogen päätti kautensa jännittävien vaiheiden jälkeen finaalin viidenteen sijaan RX2-sarjan päätöskilpailussa Etelä-Afrikan Kapkaupungissa.

Killarney International Raceway –radalla ajettu kilpailu toi 16-vuotiaalle lohjalaiselle kauden kolmannen finaalipaikan, paras sijoitus tuli Ranskasta missä hän ajoi toiseksi. Trogenin debyyttikauden sijoitus sarjassa oli kymmenes.

Kaksi ensimmäistä alkuerää ajettiin lauantaina ja ne sujuivat Trogenilta hyvin.

– On ollut hienoa ajaa täällä Afrikassa. Ensimmäinen erä meni hyvin. Toinen erä oli todella kovatasoinen ja jäin ensimmäisessä mutkassa vähän sumppuun, mutta ok sijoitus, Trogen kertoi.

Sunnuntai valkeni yhtä aurinkoisena kuin edellinenkin kilpailupäivä. Tiedossa oli lämmintä keliä ja kuumia hetkiä radalla. Siitä Trogen sai esimakua heti kolmannessa erässä, kun matka katkesi ensimmäisiin kaarteisiin.

– En tiedä mihin se osui, ilmeisesti kanttariin. Rengas taittui alle ja keskeytin.

Neljänteen erään lähdettäessä sijoitus oli vielä hyvä, Trogen oli seitsemäntenä ja kiinni semifinaalipaikassa. Nyt oltiin tärkeän startin äärellä, tästä pitäisi saada hyvä tulos jotta tavoite palkintosijasta pysyisi elossa.

– Tiimi oli saanut auton kuntoon, mutta ohjauksessa oli vielä jotain häikkää. En päässyt heti lähdöstä piikkiin, mutta ohitus onnistui ja tärkein eli hyvä sijoitus tuli.

Finaaliin Trogen starttasi takarivistä. Alkoi armoton kolistelu ja jokainen kuudesta hurjapäästä halusi kärkeen, Trogen raivasi muiden mukana tietään ja nousi kolmanneksi. Sitten tapahtui jotain odottamatonta.

– Sitten vaan rengas hajosi, varikolle tullut Trogen totesi lyhyesti.

Sami-Matti Trogenin debyyttikausi oli nousujohteinen, Kanadan kilpailuun tullut uusi auto siivitti lohjalaisen siellä finaaliin, Ranskassa hän ajoi toiseksi ja Etelä-Afrikassa jälleen finaaliin. Uran ensimmäinen voitto nelivetoisissa jäi vielä odottamaan tuloaan.

– Kiitos perheelle ja kaikille tukijoille kannustuksesta, faneille kivoista viesteistä ja tietenkin tiimille. Oli aika pitkä, mutta mahtava kausi. Nyt vedetään hetki henkeä ja treenataan jokaista osa-aluetta vielä vähän paremmaksi ensi vuotta varten, Trogen päättää.

Lue myös nämä

  • Uusimmat