Rallicross-lupausta ei enää neljännet sijat tyydytä – Trogen tavoittelee palkintosijaa Silverstonessa

Sami-Matti Trogen
Sami-Matti Trogen. Kuva: Jan Kåre Rafoss
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin RX2-sarja jatkuu viikonloppuna Englannin Silverstonessa. 17-vuotta viime viikolla täyttänyt Sami-Matti Trogen ajoi vuosi sitten kyseisellä radalla uransa debyyttikilpailun nelivetoisissa, ja on nyt vuoden kokeneempana asettanut tavoitteeksi palkintokorokkeen.

MM-sarjan yhteydessä ajettavassa RX2-luokassa Trogen on Espanjan ja Belgian osakilpailujen jälkeen neljäntenä.

Kauden molemmissa kilpailuissa SET Promotion -tallia edustavalla Trogenilla on ollut sama kaava, loppua kohti kovempaa. Se on tuottanut kaksi finaalipaikka ja neljättä sijaa. Nyt lähdetään hakemaan kauden parasta tulosta.

– Barcelona ja Spa olivat ihan ok, olisivat ne tosin voineet mennä paremminkin. Molemmissa ensimmäinen päivä oli huono. Espanjassa aloitin kaadolla ja Belgiassa oli vähän kaikkea pientä. Span sunnuntai meni hyvin, joten siitä jäi positiivinen fiilis meidän tekemisestä. Semissä ajoin kisan parhaita kierrosaikoja, mutta finaalissa hajosi rengas toiseksi viimeisellä kierroksella, kun kyttäilin ohituspaikkaa. Jäi vauhtia reserviin, joten käytetään se nyt Englannissa, Trogen summaa kauden alun.

Vauhtia viikonlopun kilpailuun haettiin Kouvolasta, kun Trogen kävi ajamassa crosskartilla ruosteet ranteista pois. Silverstonen legendaarinen rata on Trogenille tuttu.

– Lähtöpaikalla ei Silverstonessa ole aivan yhtä paljon merkitystä kuin Spassa, sillä ensimmäissä mutkassa on enemmän tilaa, tärkeä se on silti. Ei huvittaisi koko aikaa ulkoradalta startata. Arpa on jo heittänyt sinne viidesti kahdeksassa erässä. Supercar Litellä erot lähdöissä tulevat reaktioista, sillä jokainen osaa näillä lähteä. Auto ei jää sutimaan, joten kytkin ylös ja menoksi. Ajatuksissa on ajaa ehjä kisa ja nousta palkintokorokkeelle, Trogen naulaa.

Lue myös nämä