Quantcast

Aleksi Röyhkiön pakko onnistua Riihimäen SM-rallissa – ”Menneillä asioilla en ole liikaa päätäni vaivannut”

Aleksi Röyhkiö
Aleksi Röyhkiön talvikausi sujui mollivoittoisesti. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Flying Finn Academy -kuljettaja Aleksi Röyhkiö janoaa voittoa vaikean talvikauden jälkeen. Talvikausi oli Röyhkiöllä takkuissa, joten lauantain Riihimäen SM-rallissa nuoren miehen on pakko onnistua. 

Riihimäen SM-rallissa SM3-luokan alle 25-vuotiaat kuljettajat taistelevat ensin tallipaikasta Suomen MM-rallissa. Kauden loppuun kilpailua käydään vielä vuodelle 2020 kohdennetusta merkittävästä tuesta ajaa rallin MM-sarjan JWRC-luokassa.

Loppukarsintoihin molempien palkintojen osalta valitaan SM3-luokassa viiden parhaan joukkoon sijoittuneet, ikäkriteerit täyttävät nuoret kuljettajat. Ensimmäisen FFFS-palkinnon loppukarsijat ovat selvillä kesän toisen, Pohjanmaalla ajettavan SM-rallin jälkeen. MM-rallihaaveita tiukasti jahtaava ylöjärveläinen Röyhkiö on ennen kesän ensimmäistä osakilpailua ensimmäisen putoajan paikalla kuudentena SM3-luokan pisteissä.

– Uusi automme on toimiessaan potentiaalinen. Siihen saa olla tyytyväinen. Kauden avauksessa Tunturissa tekniikkamurheet söivät tärkeitä pisteitä. Kouvolassa vauhti ei tyydyttänyt itseäni ja Joensuussa liika yrittäminen aiheutti ulosajon, muistelee nuori ylöjärveläinen.

Katso alta ennakko Riihimäen SM-rallista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2283,264580″ ap mute ]

Tuotanto: AKK

Talvi on kuitenkin pyritty unohtamaan ja voimavarat on keskitetty unelman jahtaamiseen.

– Asiat ja virheet pitää tottakai käsitellä, että tiedetään, mitä voidaan parantaa, mutta en minä niillä menneillä ole liikaa päätäni vaivannut. Nyt on tärkeintä tehdä asiat niin hyvin kuin mahdollista.

Viikonloppuna ajettavaan SM-ralliin Röyhkiö lähtee hyvällä itseluottamuksella. Kohonneen itseluottamuksen takana ovat hyvin menneet testipäivät. Riihimäen kilpailussa edessä ovat Röyhkiölle uudet tiet, mutta nuorukainen uskoo tottumisen olevan nopeaa.

– Tottakai olemme tutustuneet incar-videoihin tästä rallista. Edessä on nopeaa soratietä, jota Suomessa riittää. Varuskunnan pätkä on siitä mielenkiintoinen, etten sen kaltaista ole aiemmin ajanut. Uskon automme olevan kesällä vahva ja voitosta lähdemme ajamaan, Röyhkiö päättää.

Lue myös nämä

  • Uusimmat