Ralli-ikonin kausi päättyi keskeytykseen – ”Ei tällaiseen viitsisi uraa päättää”

Suomalaisen ralliautoilun todellinen konkari Juha Salo koki pettymyksen SM-kauden päätösrallissa Kouvolassa viime viikonloppuna.
Juha Salo. Kuva: Pekka Koski
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kilpailu päättyi ennen viimeistä erikoiskoetta teknisen vian myötä. Kymmenkertainen Suomen mestari on ajanut huipulla pitkään, mutta vauhti on viime vuosina tippunut kärkimiesten tasosta. Tämän vuoden loppupisteissä Salo oli SM-sarjan ykkösluokassa kuudes.

Tulevasta kaudesta Salo ei vielä osannut sanoa mitään, mutta karkkilalainen vihjaa pitkän uran saavan vielä jatkoa.

– Ei sitä tällaiseen tulokseen uraa viitsisi päättää. Katsotaan, Salo totesi Kouvolan kisaviikonlopun jälkeen.

46-vuotias Salo väläytteli iskukykyään kauden toisessa SM-rallissa ajaen kolmanneksi. Podiumille mies kipusi myös Mikkelissä. Sen sijaan yksi hylkäys, yksi keskeytys ulosajoon ja viimeisen rallin tekninen vika vesittivät mahdollisuuden taistella mitaleista.

– Voittoja ei tullut, mutta pohja-aikoja saimme ajettua. Tein myös itse ajovirheitä ja yksi hylkääminenkin kauteen mahtui. Omaan suorittamiseeni olin pääasiassa tyytyväinen. Mutta ralli on rallia, eikä tällaisille pikkuvioille voi mitään, Salo summasi.

Mikäli Salon ura jatkuu, on edessä uuden kartanlukijan etsintä, sillä MM-sarjastakin tuttu Mikko Markkula siirtyy sivuun Salon rinnalta.

– Kiitokset Juhalle, koko Saloracingille ja tiimin yhteistyökumppaneille näistä kolmesta kuluneesta kaudesta. Viihdyin hyvin ja olen kiitollinen mahdollisuudesta, jonka sain vuonna 2020. Rennossa ilmapiirissä ammattimiesten ja -naisten porukassa oli kiva tehdä töitä. Nyt on aika keskittyä enemmän siviilitöihin, Markkula taustoitti.

Edellisen mestaruutensa Salo voitti kaudella 2016. Tuorein SM-mitali löytyy puolestaan vuodelta 2019, kun mies ajoi debyyttikaudellaan Skodan ratissa toiseksi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat