Ralli-ikoni manasi suoritustaan – ”Enää ei ole varaa hukata aikaa”

Monte Carlon MM-rallin kymmenettä kruunua tavoitteleva Toyota-kuski Sebastien Ogier on joutunut tiukkaan paikkaan kotikisassaan.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Pentti-Oskari Ilmonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ennen lauantain kolmea viimeistä erikoiskoetta Ogier on rallissa kolmantena. Ero kisaa johtavaan Hyundain Thierry Neuvilleen on kuitenkin vain 7,7 sekuntia.

Ogier oli kehnossa vauhdissa lauantaiaamun avauspätkällä, kun eroa Neuvillen pohja-aikaan tuli liki 20 sekuntia. Ranskalaislegendan mukaan nuotti oli liian varovainen. Ogierin mukaan etuautoryhmän kanssa tehtävää yhteistyötä on pystyttävä parantamaan, mikäli Toyota-kuski mielii vielä nousta ykköseksi.

– Ajoin sillä rytmillä ja tiedolla, mikä minulla oli nuoteissa. Sitten seuraavalla piti reagoida, koska aikaa meni niin paljon ensimmäisellä, Ogier kertoi.

– Kaikki on vielä mahdollista. Selvää kuitenkin on, että enää meillä ei ole varaa hukata aikaa turhaan. Ero on kuitenkin vain kahdeksan sekuntia, joten kyllä se on ajettavissa kiinni Nyt pitää tehdä kaikki täydellisesti ja puskea täysillä loppuun asti.

Jäisiä osuuksia iltapäivän lenkillä ei todennäköisesti juurikaan ole. Mutkien leikkauksissa tavaraa on kuitenkin noussut tielle.

– Ei siellä ihan kuivaa varmasti ole. Varmasti tiet ovat ”rasvaisia” ja likaa on noussut tielle paljon. Jotkut osuudet voivat olla ihan kuivia, mutta muut sitten likaisia ja liukkaita. Pitoa on varmasti silti tasaisemmin, Ogier mietti.

– En tiedä, kuka siellä on vahvin. Voimme Thierryn kanssa varmasti kumpikin tehdä mitä vain, mutta nyt on kyse siitä, että teemme asiat oikein. Meillä molemmilla on vauhtia hyökätä. Varmasti tätä taistelua on ainakin kiva seurata.

Monte Carlon MM-rallissa on jäljellä vielä kuusi erikoiskoetta. Kolme pätkää ajetaan tänään iltapäivällä ja kolme viimeistä sunnuntaina.

Lue myös nämä