Räikkönen räväytti viileästi voittoon Tunturirallissa – ”Tämä on vasta alkua”

Vasta 17-vuotias Justus Räikkönen ajoi ensimmäisen luokkavoittonsa rallin SM-sarjassa Rovaniemellä.
Justus Räikkönen
Justus Räikkönen. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Räikkönen ja kartanlukija Mikael Korhonen selvittivät kaksipäiväisen ja yli 230-kilometrisen kisan ilman suurempia murheita. Kaksikon autona SM-sarjassa toimii Peugeot 208 Rally4.

SM3-luokan voitto heltisi lopulta tuntuvalla erolla, kun muilla kilpakumppaneilla oli omat murheensa. Toiseksi sijoittunut japanilainen Nao Otake jäi lopulta Räikkösestä reippaat kaksi minuuttia. Ruotsalainen Mille Johansson taipui kamppailusta lauantaina käyntihäiriön vuoksi ja eroa Räikköseen tuli liki yhdeksän minuuttia.

– En olisi ikinä uskonut, että pystyn tällaiseen suoritukseen ensimmäisessä kisassa. Ehkä tämä antaa jonkinlaista itsevarmuutta tuleviin koitoksiin. Toivottavasti tästä tulee nyt hyvä kausi, Räikkönen mietiskeli luokkavoittonsa jälkeen.

– Vaikeaa kuvitella tämän parempaa alkua kaudelle. Viime vuonna Tunturissa ei mennyt ihan yhtä hyvin. Tämä on hyvä nollaus sille pettymykselle ja toivottavasti tulevaisuus tuo lisää mukavia asioita tullessaan.

Kimi Räikkösen veljenpoika säväytti jo viime kaudella, kun nuorukaisesta tuli kautta aikain nuorin luokkavoittaja Suomen MM-rallissa. Myös Jyväskylän sorateillä Räikkönen ajoi Peugeot 208 Rally4 -autolla. Jos oli Suomen MM-osakilpailu pitkä kisa, niin myös legendaarinen Tunturiralli laittoi nuoren miehen ja kaluston koetukselle.

– Oli aika pitkä reissu. Perjantain ajaminen oli jo hyvää. Avauspätkä meni vähän uneksiessa, mutta sitten toisella EK:lla koetettiin napata hyvä rytmi päälle. Loput metsäpätkät tulivatkin jo hyvällä tatsilla, Räikkönen kertasi.

– Lauantaina lähdettiin ajamaan niin sanotusti riittävän kovaa ajoa. Se olikin tähän mennessä urani vaikein päivä. Tuollainen varmistelu ei ole minun juttuni. Kova työ kuitenkin palkittiin, mutta tämä on vasta alku.

Räikkösen menestyksen taustalla on myös kokenut kartturi. Rallin MM-sarjastakin tuttu Korhonen osallistui jo 16. kertaa Tunturiralliin.

– Minun nuoruuden into ja Mikaelin luontainen rauhallisuus tukevat hyvin toisiaan. Pätkillä voi joskus olla sellaisia röykkyjä, mitä ei nuotituksessa näe, mutta Mikael muistaa ne menneiltä vuosilta. Näin saamme tärkeät jutut nuottiin. Iso kiitos menestyksestä myös Mikaelille, Räikkönen kiittelee.

Rallin SM-sarja, Arctic Lapland -ralli, SM3-luokan tulokset:

1. Justus Räikkönen Peugeot 2.15.02,8
2. Nao Otake    Renault  +2.10,1
3. Mille Johansson Ford   +8.47,7
4. Joonas Ojala   Ford   +9.42,3
5. Niko Patajoki  Ford   +12.23,2
6. Hikaru Kogure  Renault +13.25,8
7. Topi Kärki    Ford   +17.25,5
8. Leevi Lassila  Ford   +18.13,0
9. Yuki Yamamoto  Renault +18.32,2

Lue myös nämä

 • Uusimmat