Pyöräilylegenda hurahti täysillä ralliin – ajaa täyden kauden

Belgialainen pyöräilyikoni Tom Boonen on innostunut rallista toden teolla.
Tom Boonen
Tom Boonen. Kuva: Belgian Rally Championship

43-vuotias Boonen ajoi ensimmäisen rallikilpailunsa Legend Boucles a Bastognessa viime helmikuussa. Kokemus Porsche 911 -auton ratissa oli niin upea, että mies kisasi saman tien myös kahdessa muussa historic-rallissa, mutta tällä kertaa Lancia Delta Integralella.

Modernin kaluston puikkoihin maantieajon maailmanmestari ja nelinkertainen Pariisi–Roubaix-kilpailun voittaja siirtyi Wallonie-rallissa huhtikuun lopussa. Debyytti Belgian rallisarjan ykköstasolla toi yhdeksännen sijan.

Yhteensä Boonen kisasi tänä vuonna viidessä Belgian rallisarjan osakilpailussa. Parhaaksi tulokseksi jäi kahdeksas sija Bertrix-rallista kesäkuussa.

Ensi kaudeksi Boonen panostaa entistä enemmän. Boonen kisaa Pieter Tsjoenin rallitiimin Skoda RS Fabia Rally2 -autolla kokonaisen kauden eli kahdeksan rallia.

Belgian rallisarjan kaudella 2023 voitti 24-vuotias Maxime Potty, joka kukisti Cedric Cherainin viidellä pisteellä. Sarja keräsi viime kaudella paljon mediahuomiota, sillä F1-tähti Max Verstappenin Jos-isä ajoi viidessä rallissa.

Isä-Verstappen osoitti omaavansa yhä rattimiehen taitoja, sillä Verstappen voitti Itä-Belgian rallin ja oli kahdessa muussa kisassa toinen.

Belgian rallisarjan uusi kausi starttaa perinteikkäällä Haspengouw-rallilla helmikuussa.