Puolalaislehti: Robert Kubica saamassa öljy-yhtiön tuella oman WRC-tiimin ensi kaudeksi

Robert Kubica
Robert Kubica Katalonian MM-rallissa vuonna 2015. Kuva: @World / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Konkarikuski Robert Kubica on tekemässä paluun rallin MM-sarjaan kaudella 2021, uutisoi puolalainen Przeglad Sportowy -julkaisu. 

Kubica on himoinnut jatkoa F1-sarjassa, mutta ensi kaudeksi puolalaisen Orlen-yhtiön tukeman Alfa Romeon ajopaikat ovat päätetty, eikä Kubicaa ole sinne nimetty. Sen sijaan Alfa Romeo jatkaa myös ensi kaudella Kimi Räikkönen ja Antonio Giovinazzi kuskeinaan. Orlenin povataan jatkavan myös ensi vuonna Alfa Romeon kelkassa, mutta se ei estä Orlenia laittamasta rahojaan myös ralliin.

Puolalaismedian mukaan öljy-yhtiö Orlen on kuitenkin kiinnostunut rahoittamaan Kubicalle uuden kokeilun rallin parissa. Lehtitietojen mukaan neuvottelut ovat jo pitkällä. Keskusteluja on käyty sekä Hyundain että Toyotan kanssa.

Kubica ajoi Williamsilla viime vuonna, mutta tänä vuonna miehen on ollut tyytyminen DTM-sarjaan, jossa Kubica ei kuitenkaan ole jatkamassa.

– Tulevat viikot ovat erittäin tärkeitä tulevaisuuteni kannalta ja mitä tulen tekemään seuraavaksi. Minulla on tietyt jutut, jotka ovat etusijalla, mutta katsotaan, mikä on mahdollista, Kubica sanoi kauden viimeisen DTM-kisan jälkeen, Przegląd Sportowylle.

– Minun on nyt tavattava yhteistyökumppanini ja katsottava, mitkä asiat ovat mahdollisia ja mihin suuntaan he haluavat mennä, Kubica jatkoi arvoituksellisesti.

Kesällä Euroopan komissio hyväksi kahden puolalaisen jättiyhtiön Orlenin ja Lotoksen fuusion. Lotos on ollut aiemmin Kubican takana rallipikataipaleilla ja tukenut myös toista puolalaista kuskia Kajetan Kajetanowiczia. Puolalaislehden mukaan Kubica ja Kajetanowicz voisivat muodostaa oman WRC-tiimin hankkimalla kaluston joko Hyundailta tai Toyotalta. Molemmat kuskit ajaisivat vuorotellen MM-sarjaa.

– Neuvottelut ovat vakavia ja kiinnostus on molemmin puolin suurta, sisäpiirin lähde kertoo.

Pian 36 vuotta täyttävä Kubica ajoi rallin MM-sarjassa vuosina 2013-15 toivuttuaan vuoden 2011 rajusta onnettomuudesta, jolloin törmäys siltakaiteeseen rikkoi pahasti hänen kätensä. Viimeksi puolalainen kisasi vuonna 2016 Coppa Citta di Lucca -rallissa Renault Cliolla.

41-vuotias Kajetanowicz on voittanut EM-sarjan kolme kertaa. Tällä kaudella Kajetanowicz voitti Turkin MM-rallissa WRC3-luokan ja oli yleiskilpailussa seitsemäs. Lokakuun Sardinian MM-osakilpailussa puolalainen oli WRC3-luokassa toinen ja yleiskilpailussa yhdeksäs.

Lue myös nämä