MotoGP-tähti mukaan Monzan MM-ralliin – ”Mieletön mahdollisuus haastaa maailman parhaat kuskit”

Franco Morbidelli
Franco Morbidelli. Kuva: Petronas Sepang Racing Team
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kolme kertaa urallaan MotoGP-luokassa osakilpailuvoittoon yltänyt Franco Morbidelli on ilmoittautunut mukaan joulukuun alussa ajettavaan Monzan MM-ralliin. 

Morbidelli on mukana Hyundai i20 R5:lla WRC3-luokassa ja tiiminä toimii Hyundai Rally Team Italia. Morbidellin mentori MotoGP-legenda Valentino Rossi on moninkertainen Monza Rally Show´n voittaja.

– Olen todella innoissani mahdollisuudesta ajaa MM-ralli. Tämä on mieletön mahdollisuus haastaa maailman parhaat kuskit ihan eri lajissa, Morbidelli hehkuttaa tiedotteessa.

– Luvassa on varmasti hauskaa meininkiä. Minun pitää opetella paljon yksityiskohtia lyhyessä ajassa. Ei ole helppoa mukautua kahteen lisäpyörään pienessä ajassa. Kun Matteo Ballarin (Morbidellin sponsorin WITHU:n presidentti) soitti minulle, niin kahdesti ei tarvinnut asiaa miettiä, italialaiskuski jatkaa.

Katso alta lokakuussa ajetun Sardinian MM-rallin parhaat palat. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,352465″ ap mute]

 

Morbidelli saa oppia italialaiselta huippukuski Umberto Scandolalta, joka on normaalisti ajanut Hyundai Rally Team Italian riveissä.

Hyundai Rally Team Italian tallipomo Riccardo Scandola uskoo, että edessä on kovasti töitä.

– Monzan ralli on varmasti tämän kauden seuratuin kisa ja historiallinen hetki koko lajissa. Nyt kun mukana on Franco, niin kauden päätös meidän tiimille on poikkeuksellinen. Teemme kovasti töitä, että Franco ehtii saada tarpeeksi itseluottamusta uudessa toimistossa, joka on hänen kotinsa neljän kisapäivän ajan, isä-Scandola toteaa.

– Hänen lähestymistapansa lajiin Rides Meet Rally -tapahtumassa oli hyvin analyyttinen ja tarkka. Toki tämä on iso haaste koko tiimille, mutta varmasti myös hauska sellainen.

Morbidelli on ajanut tänä vuonna kolmatta vuotta MotoGP-tasolla. 25-vuotias Yamaha-kuski on tehnyt tällä kaudella läpimurtonsa saavuttaen kolme ykköstilaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat