Poliisi pysäytti – tallin amatöörimäinen moka pilasi suomalaislupauksen kisan

Suomalaisen rallilupauksen Roope Korhosen Keski-Euroopan ralli päättyi jo ennen kuin se ehti kunnolla edes alkaa.
Roope Korhonen
Roope Korhonen. Kuva: Hannu Rainamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rautio Motorsport -talli tiedotti torstai-iltana sosiaalisessa mediassa, että Korhonen on joutunut jättämään rallin kesken jo ensimmäisen ajopäivän jälkeen.

– Kilpa-autoon myönnettyjen rekisterikilpien voimassa olo päättyi Saksan poliisin mukaan, kun kilpailijapari ylitti Saksan maarajan siirtymällä kohti Tshekin Prahaa, Rautio Motorsport tiedotti.

– Palatessaan kahden erikoiskokeen jälkeen kohti iltahuoltoa poliisi määräsi kilpa-auton ajokieltoon, eikä kilpailussa jatkaminen ole mahdollista, tiedote jatkui.

Korhonen starttasi Keski-Euroopan asvalttiralliin italialaisen tiimin Skoda Fabia Rally2 -autolla. Tiettävästi tiimi oli huijannut auton rekisterikilpien kanssa. Tarvittavat paperityöt ja niihin liittyvät maksut oli syystä tai toisesta jätetty hoitamatta.

Korhonen voitti tällä kaudella aiemmin WRC3-luokan mestaruuden ja odotti Keski-Euroopassa avautuvaa saumaa innolla.

– Päästiin vielä onneksi sinne Keski-Euroopan ralliin, jossa päästään vielä oikeasti opettelemaan ja kokeilemaan jotain ihan uutta, Korhonen sanoi aiemmin syyskuussa Rallit.fin haastattelussa.

Kyseessä oli vasta Korhosen uran toinen MM-kisa kakkosluokassa, mutta nyt upea mahdollisuus kuivui nopeasti kasaan.

Korhonen oli ennen keskeytystään WRC2-luokassa kymmenentenä ja yleiskilpailussa sijalla 21. Hän oli jättänyt muun muassa Sami Pajarin taakseen ensimmäisen ajopäivän aikana.

Voit katsoa alta Keski-Euroopan MM-rallin testierikoiskokeen parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat