Podium häämöttää Latvalalle – ”En ottanut mitään riskejä”

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan Jari-Matti Latvala ajaa kohti kolmatta sijaa Monte Carlon MM-rallissa. Eroa on sekä eteen että taakse, joten tuurilainen ajelee omaa vauhtiaan ja välttelee virheitä.

– Lähinnä vain tarkkailin paikkoja ja ajolinjoja power stagea varten. En ottanut mitään riskejä, Latvala kommentoi erikoiskokeen maalissa WRC.comin ralliradiolle.

Esapekka Lappi taistelee tiukasti rallin neljännestä tilasta Citroenin Kris Meekea vastaan. Aamupäivän toisella pätkällä kaksikko ajoi kuuden kymmenyksen sisään. Eroa on 13 sekuntia suomalaisen hyväksi.

– Ei ollut mitään ongelmia. Onnistuimme hyvin edellisellä pätkällä ja saimme vähän eroa Krisiin. Nyt ei ollut mitään tarvetta puskea. Tultiin rauhassa pätkä läpi, Lappi jutteli.

Toyota on lähellä superonnistumista heti kauden avauskilpailussa. Ott Tänak ajaa rallissa toisena, joten kaikki kolme Yarista ovat neljän parhaan joukossa. Puolustava maailmanmestari Sebastien Ogier johtaa rallia turvallisella 46,2 sekunnin marginaalilla ennen virolaista.

Lyhyen tauon jälkeen kuskit ajavat vielä aamupäivältä tutut erikoiskokeet toistamiseen. Viimeinen ek toimii myös Power Stage -pätkänä.

Monte Carlon MM-rallin tilanne EK15/17 jälkeen:
 1. Sebastien Ogier  Ford  3.55.08,1
 2. Ott Tänak     Toyota   +46,2
 3. Jari-Matti Latvala Toyota  +1.51,7
 4. Esapekka Lappi   Toyota  +4.39,9
 5. Kris Meeke     Citroen  +4.52,9
 6. Elfyn Evans    Ford   +5.15,7
 7. Thierry Neuville  Hyundai  +5.24,4
 8. Bryan Bouffier   Ford   +6.08,8
 9. Craig Breen    Citroen  +9.15,5
10. Jan Kopecky    Skoda  +15.35,3
11. Kalle Rovanperä  Skoda  +19.57,3

Lue myös nämä

 • Uusimmat