Pietariselle jälleen SM-rallin voitto – Lindholm puristi kakkoseksi sekuntitaistossa

Eerik Pietarinen
Eerik Pietarinen. Kuva: AKK/Santeri Rosenvall

Eerik Pietarinen nappasi jo kauden kolmannen voittonsa, kun rallin SM-sarja jatkui lauantaina Kouvolassa.

Pietarinen putosi kisan alussa haastajaksi kärkikamppailussa, kun venäläinen Nikolai Grjazin nakutti pohja-aikoja toisensa perään. Grjazin ajoi kuitenkin ulos kuudennella erikoiskokeella, minkä jälkeen Pietarinen pystyi varmistelemaan ykköstilaansa.

Pietarinen kuittasi voiton lopulta 16,5 sekunnin erolla Emil Lindholmiin, joka nousi päätöspätkällä toiseksi.

– Voitto varmaankin tuli, mutta täytyy myöntää, että Grjazin ajoi alussa kovempaa, SM1-luokkaa ylivoimaisesti johtava Pietarinen totesi.

Lindholm kävi kovaa vääntöä kakkostilasta Marko Männyn kanssa, joka joutui nöyrtymään Lindholmille vain 0,8 sekunnin erolla.

– Tuntuu ihan mahtavalta. Tällaiset sekuntitaistelut ovat parasta, mitä ralli voi antaa. Todella nannaa, varsinkin jos niissä onnistuu, Lindholm hehkutti.

SM1-luokan hallitseva mestari Teemu Asunmaa sijoittui Kouvolassa neljänneksi ja Juha Salo viidenneksi.

SM2-luokan voiton vei Jarkko Nikara, joka sijoittui yleiskilpailussa kuudenneksi. Nikara peittosi toiseksi sijoittuneen Henrik Pietarisen 2,4 sekunnilla.

SM3-luokan voittoa juhli Joonas Lindroos, ja SM4-luokan ykköseksi ajoi Mikko Heikkilä.

Kauden seuraava osakilpailu, Pohjanmaa-ralli ajetaan kesäkuun puolivälissä.