Latvala tykitti pohjat – Neuville vankisti johtoasemaansa

Thierry Neuville Kuva: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH.

Hyundain Thierry Neuville iski kovan ajan Portugalin MM-rallin 14. erikoiskokeelle Cabeceiras de Bastoon. Belgialainen oli 4,4 sekuntia nopeampi kuin pahin uhkaaja Fordin Elfyn Evans.

Neuville johtaa rallia 28 sekunnin erolla ennen walesilaista. Hyundain Dani Sordo on kolmantena 43,3 sekuntia tallikaveriaan perässä. Sordo saa olla kuitenkin varuillaan suomalaiskaksikon vuoksi, sillä Teemu Suninen ja Esapekka Lappi vaanivat iskuetäisyydellä. Sunisen ero Sordoon on vain reilut 15 sekuntia.

– On mukavaa taistella maanmiehen kanssa. En tiedä, miten tämä meni, mutta oli kyllä vaihtelevaa. Kun oli märkää ja ajaa 200km/h jarrutukseen, niin siinä on aikamoinen yllätys, Lappi totesi pätkän maalissa WRC All Liven lähetyksessä.

– On vaikeaa olla nopeampi kuin Esapekka, mutta taas me kyllä yritettiin kovasti. Kovilla renkailla mudassa ei ollut yhtään pitoa. Keskisektori pätkästä meni paremmin, Suninen puolestaan totesi.

14. erikoiskokeen alussa oli satanut ja se toi lisää haastetta kuskeille. Muun muassa Norjan Citroen-kuski Mads Östberg spinnasi ja hävisi yli minuutin kärjestä. Östberg jatkaa silti kuudennella sijalla ennen tallikaveriaan Craig Breenia.

Cabeceiras de Baston erikoiskokeelle pohja-ajan ajoi 0,6 sekunnin erolla Toyotan Jari-Matti Latvala. Kyseessä oli tuurilaisen päivän toinen pohja-aika, mutta se on laiha lohtu, sillä mies keskeytti kertaalleen jo perjantaina.

Lauantaina ajetaan vielä yksi erikoiskoe. Kisa päättyy sunnuntaina.

Portugalin MM-rallin tilanne EK14/20 jälkeen:
 1. Thierry Neuville Hyundai 2.51.39,8
 2. Elfyn Evans   Ford    +28,0
 3. Dani Sordo    Hyundai   +43,3
 4. Teemu Suninen  Ford    +58,6
 5. Esapekka Lappi  Toyota   +1.04,9
 6. Mads Östberg   Citroen   +2.40,8
 7. Craig Breen   Citroen   +4.13,7
Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö