Pietarisella ällistyttävä johto SM-rallissa – lähimmät uhkaajat putosivat pelistä

Jesse Turunen joutui keskeyttämään viidennellä erikoiskokeella. Hän oli kisassa toisena ennen ongelmiaan. Kuva: Jari Nurminen

Eerik Pietarisen huikea vauhti jatkui lauantain toisella erikoiskokeella kauden viimeisessä SM-rallissa Lempäälän ympäristössä.

Vasta ensimmäistä kertaa SM1-luokassa ja R5-luokan Skoda Fabialla kilpaileva Pietarinen, 23, kyykytti täysin kilpakumppaneitaan Onkemäen erikoiskokeella. Pietarinen oli peräti 21,2 sekuntia nopeampi kuin kakkosajan kellottanut Kristian Kiviniemi. Pietarinen oli yli sekunnin per kilometri nopeampi kuin Kiviniemi, sillä erikoiskokeella oli mittaa 17 kilometriä.

Pietarisen johto yleiskilpailussa kasvoi entisestään, kun hänen lähimmät uhkaajansa Jesse Turunen ja ruotsalainen Jacob Jansson törmäsivät ongelmiin viidennellä erikoiskokeella. Turunen joutui keskeyttämään kakkossijalta ulosajon vuoksi, ja Jansson puolestaan menetti aikaa ojan puolella. Jansson putosi viidenneksi lähes puolentoista minuutin päähän Pietarisesta.

Juha Salo nousi kilpakumppaneidensa ongelmien myötä kisassa toiseksi, mutta hän on jäänyt Pietarisesta yli minuutin. Kiviniemi ajaa kolmantena ennen SM1-luokan pistejohtajaa Teemu Asunmaata, jonka ero Pietariseen on 1.13,8 minuuttia.

Kauden päätösrallissa ajetaan vielä viisi erikoiskoetta.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi
Päätoimittaja