Pietarisella murskaava johto debyyttikisassa – voitto todella lähellä!

Eerik Pietarinen
Eerik Pietarinen. Kuva: AKK/Hannu Rainamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Eerik Pietarinen on todella lähellä voittoa debyyttikisassaan R5-luokituksen autolla. 23-vuotias Pietarinen johtaa Lempäälän SM-rallia kahdeksan erikoiskokeen jälkeen murskaavalla minuutin ja 35 sekunnin erolla ennen toisena ajavaa Teemu Asunmaata.

Lempäälässä ajetaan illan suussa vielä kaksi erikoiskoetta. Pietarisen johto yleiskilpailussa kasvoi entisestään jo viidennellä erikoiskokeella lauantaiaamuna, kun hänen lähimmät uhkaajansa Jesse Turunen ja ruotsalainen Jacob Jansson törmäsivät ongelmiin viidennellä erikoiskokeella. Turunen joutui keskeyttämään kakkossijalta ulosajon vuoksi, ja Jansson puolestaan menetti aikaa ojan puolella.

Asunmaa on lähellä Suomen mestaruutta SM1-luokassa. Asunmaalle riittää hyvin nykyinen sijoitus, sillä pahin uhkaaja Juha Salo on Asunmaan takana tosin vain 1,1 sekunnin päässä. Salolle ei kuitenkaan riitä pelkästään Asunmaan voittaminen mestaruuteen.

Neljäntenä yleiskilpailussa majailee Kristian Kiviniemi. Kisa SM-sarjan päätösrallin toisesta sijasta on tiukkaa, sillä Asunmaa, Salo sekä Kiviniemi ovat vain kahden sekunnin sisässä.

Skoda Fabialla kilpailevan Pietarisen vauhtia ei voi kuin ihailla, sillä mies ajaa vasta ensimmäistä kisaansa SM1-luokassa. Aiemmin Pietarinen on tällä kaudella jo varmistanut SM2-luokan mestaruuden.

Lue myös nämä

  • Uusimmat