Pietarinen naulasi kovan tavoitteen SM-ralliin – ”Kaasu pohjassa mennään”

Eerik Pietarinen
Eerik Pietarinen. Kuva: AKK/Santeri Rosenvall
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarja jatkuu kauden neljännellä osakilpailulla lauantaina Kouvolassa, minne 24-vuotias tuusulalainen Eerik Pietarinen lähtee sangen tukevassa pistejohdossa. Eroa SM1-luokassa toisena olevaan Marko Mäntyyn on kolmen ajetun rallin jälkeen 36 pistettä.

Pietarinen pääsi soratuntumaan käsiksi Skoda Fabia R5 -autollaan ralliviikon ennakkotesteissä. Meno oli nuorella miehellä kohdallaan.

– Auto tuntui testeissä hyvältä ja sitä on nyt säädetty tietysti ensinnäkin sora-asetuksiin eli alusta on vähän jäykempi. Lisäksi kokeilimme muutamia juttuja, joten katsotaan, onko niistä Kouvolassa hyötyä, Pietarinen toteaa salamyhkäisesti.

Kouvolan reitti on muuttunut melkoisesti viime vuodesta, ja Pietarinen odottaa sen olevan yksi selkeimmistä haastetekijöistä.

– Tiethän siellä on oikein hienoja, mutta yhtään samaa pätkää ei ole viime vuoteen verrattuna, joten se lisää haastetta. Toisaalta on kiva päästä uusille teille.

SM-sarjan talvikautta dominoinut nuori tuusulalainen ei suostu tiputtamaan tavoitteitaan kesäkaudellekaan.

– Pistejohto on tukeva, mutta kaikki loputkin rallit pitää ajaa mahdollisimman hyvin. Pistetilanne on hyvä, mutta ei me vielä ainakaan varmistelemaan lähdetä, vaan kaasu pohjassa mennään. Vain voitto kelpaa, muut sijat eivät tyydytä, Pietarinen naulaa viikonlopun ohjenuoransa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat