Aki Sahila jahtamaan palkintosijaa Ranskan rallisarjassa

Aki Sahila
Aki Sahila. Kuva: Bastien Roux
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ranskan Peugeot 208 Cupissa kilpailevan Aki Sahilan rallikausi jatkuu tulevana viikonloppuna, kun sarjan toinen osakilpailu Rallye d’Antibes ajetaan Etelä-Ranskan asvalttiteillä.

Kauden avauskilpailussa seitsemänneksi sijoittunut Sahila starttaa kartanlukijansa Rami Suorsan kanssa kauden kolmanteen kilpailuun hyvin valmistautuneena. Kaksikko voitti huhtikuun lopulla Ranskassa ajetun testikilpailun, jonka lisäksi tuntumaa on haettu vielä ralliin valmistavissa testeissä.

– Meillä oli tiistaina hyvä testitie ja kelikin oli ihan ok. Kuiva tie vastasi suunnilleen tulevan kisan olosuhteita. Autoon ei testikisan jälkeen ole tehty isompia muutoksia, joten sen pitäisi nyt olla iskussa. Rallissa nähdään, ovatko miehet iskussa. Perjantaina haetaan vielä lopullinen tuntuma shakedownissa, Sahila kertoo.

Keskiviikkona ja torstaina kaksikko ahkeroi nuotituksen parissa, mutta vielä perjantaina on mahdollisuus hakea viimeiset säädöt autoon testierikoiskokeella.

– Nuotti paranee kisa kisalta koko ajan ja sen kanssa on tehty paljon töitä. Millään osa-alueella ei ole vielä tullut sellaista stoppia kehityksessä, eli kaikilta osin mennään eteenpäin.

Vaikka sarjan taso on tänä vuonna erittäin kova, on toista kertaa Antibes-ralliin osallistuvalla Sahilalla kauden ensimmäinen 208 Cupin podiumpaikka tiukasti tähtäimessä.

– Se oli vasta urani kolmas ralli, kun ajoin täällä kaksi vuotta sitten. Silloin oli vielä kovasti hakemista, joten jos nyt koetetaan vähän paremmalla menestyksellä. Hieno kisa tämä kuitenkin on.

– Taso on kyllä jonkin verran yllättänyt, sillä tänä vuonna näyttää olevan enemmän kokeneita kavereita ainakin soralla. Nyt nähdään sitten se asvalttikilpailun taso. Podiumpaikkaan olisin tyytyväinen, mutta täysillä vedetään ja katsotaan sitten, mihin se piisaa, Sahila toteaa.

Kaksipäiväinen kilpailu käynnistyy lauantaina kuudella erikoiskokeella, ja rallin päätöspäivänä sunnuntaina vuorossa on vielä toiset kuusi erikoiskoetta.

Lue myös nämä