Petter Solbergin 17-vuotias poika Kalle Rovanperän jalanjäljillä – nelivetoautolla Latvian rallisarjaan

Oliver Solberg voitti viime kaudella RallyX Nordic -mestaruuden. Kuva: RallyX Nordic
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin ja rallicrossin maailmanmestarin Petter Solbergin 17-vuotias poika Oliver keskittyy tulevalla kaudella entistä enemmän ralliin. 

Oliver Solberg ajoi viime kaudella enimmäkseen rallicrossia, mutta tänä vuonna on iso vaihde silmässä rallin puolella. Solberg ajaa Latvian rallisarjaa Volkswagen Polo R5:lla, jolla isäpappa sijoittui Katalonian MM-rallissa kolmanneksi viime lokakuussa.

– On mukavaa päästä ajamaan Latviassa. Siellä ei ole paineita, mutta se on hyvä paikka näyttää osaaminen. Katsotaan, miten siellä lähtee sujumaan. Minulla on paljon opittavaa, Solberg sanoo norjalaiselle Parc Fermé -sivustolle.

Suomalainen rallikomeetta Kalle Rovanperä on mykistänyt kerta toisensa jälkeen MM-sarjassa Skodan ratissa. Solberg ei ota paineita suomalaisen suorituksista.

– Kalle ajoi Super2000-autolla 14-vuotiaana, kun minä ajoin vielä 125-kuutioisella crosskartilla, Solberg muistuttaa.

– Nyt olen ajanut kaksi vuotta R2-autolla ja tuntuu, että en voi sillä enää ajaa paremmin. Ehkä se tosin johtuu siitä, että minä ajan sitä kuin nelivetoautoa. Se ei ehkä ole paras tyyli ajaa kaksivetoisella. Nuottien kanssa minulla riittää lisäksi vielä paljon opittavaa.

Solberg täyttää 18 vuotta syyskuun lopussa, joten esimerkiksi Walesin rallissa nuorukainen voisi tehdä MM-debyyttinsä. Se ei kuitenkaan ole norjalaisen päätavoite tällä kaudella.

– Toivottavasti pääsen kuitenkin tekemään nuotit muutamaan ralliin. Siten pääsee helposti tutustumaan pätkiin ja tekemään nuotit. Videolta voi toki pätkiä katsella, mutta on eri asia ajaa ne läpi, Solberg sanoo.

Solberg debytoi nelivetoautolla Latviassa 18. – 19. tammikuuta ajettavassa Aluksne-rallissa.

https://twitter.com/OliverSolberg01/status/1080094316201160705

Lue myös nämä