Peterhansel dominoi Dakar-rallia – Hirvonen vielä mukana

Stephane Peterhansel. Kuva;: Marcelo Maragni/Red Bull Content Pool.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kahdella edellisellä kerralla Dakar-rallin voittoa juhlinut Peugeotin Stephane Peterhansel dominoi käynnissä olevaa, järjestyksessään 40. Dakar-rallia. Peterhansel oli ykkönen keskiviikon etapilla ja kasvatti etumatkansa yli puoleen tuntiin kisan kärjessä. 

Peterhanselin jälkeen toisena ajaa kokenut Carlos Sainz. Niin ikään Peugeotin tiimissä ajava espanjalainen on jäänyt Peterhanselista 31 minuuttia. Toyotan hollantilaiskuski Bernhard Ten Brinke on kolmantena ennen tallikaveriaan Qatarin Nasser al-Attiyahia.

Keskiviikon etappi koitui kohtaloksi rallin yhdeksänkertaiselle maailmanmestarille Sebastien Loebille, joka jäi jumiin hiekkadyyneille ja joutui lopulta keskeyttämään kartturi Daniel Elenan loukkaantumisen vuoksi.

Suomen Mikko Hirvonen oli vaikeuksissa maanantaina, mutta on sen jälkeen jatkanut kisaa. Minillä ajava Hirvonen on kilpailussa viiden etapin jälkeen 15. sijalla. Eroa kärkeen on kertynyt jo miltei viisi tuntia. Hirvosella oli hankala päivä, sillä keskiviikon etapilla eroa tuli kärkeen lisää yli kaksi tuntia.

Torstaina Dakarissa ajetaan 313 kilometrin mittainen erikoiskoe. Keskiviikkona ajettiin viimeinen etappi Perussa ja huomenna siirrytään Bolivian puolelle. Kilpailu päättyy 20. tammikuuta.

Kisaa johtava Peterhansel on voittanut Dakarin autojen luokassa jo seitsemän kertaa. Moottoripyörällä samaisen klassikkokisan mies on valloittanut kuusi kertaa.

Dakar-rallin tilanne 5. etapin jälkeen:

  1. Stephane Peterhansel Peugeot 13.27,26
  2. Carlos Sainz ESP Peugeot +31.16
  3.  Bernhard Ten Brinke NED Toyota +1.15,16
  4. Nasser Al-Attiyah QAT Toyota +1.23,2
  5. Giniel de Villiers RSA Toyota +1.34,3

15. Mikko Hirvonen FIN Mini +4.48,56

 

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat