Ott Tänakin näytös käynnissä Virossa – vain Kalle Rovanperä pysyi iskuetäisyydellä

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Hyundai Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain talliin täksi kaudeksi siirtynyt puolustava maailmanmestari Ott Tänak on todistanut sunnuntaina, että i20 WRC sopii virolaiselle myös nopeilla sorateillä.

Hyundain WRC-auto ei tunnetusti ole ollut vahvimmillaan nopeilla sorapikataipaleilla, eikä autolla ole esimerkiksi sen historian aikana ylletty koskaan Suomen MM-rallissa podiumille. Sunnuntaina Etelä-Virossa ajettavan Lõuna-Eesti-rallin huippunopealla tiestöllä Tänak on kuitenkin tähän mennessä ollut vertaansa vailla. Saarenmaalainen on kirjauttanut pohja-ajan kaikille sunnuntain neljälle pätkälle.

Toyotan Kalle Rovanperä on puolestaan ollut jokaisella neljällä erikoiskokeella toiseksi nopein. Tänak johtaa rallia 7,5 sekunnin turvin ennen nuorta suomalaista. Aamupäivällä Lõuna-Eesti-rallissa ajettiin kaksi reilun kymmenen kilometrin mittaista erikoiskoetta kahteen kertaan. Iltapäivällä kaasutellaan niin ikään kaksi pätkää kahdesti.

– Ei tämä hassummin tullut, mutta paremminkin voisi mennä. Olosuhteet ovat aika hankalat, Tänak kommentoi neljännen EK:n maalissa.

– Me muutimme huollossa säätöjä sopimaan paremmin rajumpiin olosuhteisiin. Olin pätkän alussa pienellä tiellä liian varovainen. Luulin, että tiet olisivat huonommassa kunnossa, Rovanperä puolestaan sanoi.

MM-sarjaa johtava Sebastien Ogier nousi kilpailussa kolmanneksi ohi tallikaveri Elfyn Evansin. Ensimmäisenä autona reitillä oleva Ogier on jäänyt kisaa johtavasta Tänakista 16,2 sekuntia.

Hyundain Thierry Neuville on kilpailussa viidentenä ennen yksityistalli JanPro Racingin Ford Fiesta WRC:llä ajavaa Esapekka Lappia. Pieksämäkeläinen on jäänyt selvästi muista WRC-tähdistä. Eroa kärkeen on kertynyt yli 50 sekuntia.

Toyotan kolmikko Rovanperä, Ogier ja Evans ajavat ensimmäistä kilpailuaan sitten maaliskuun Meksikon MM-rallin. Tänak on puolestaan ajanut jo Viru-rallin heinäkuussa kotimaassaan sekä Alba-rallin Italiassa elokuun alussa.

R5-autojen luokassa taisto on tuimaa. Hyundain venäläiskuski Nikolai Grjazin johtaa, mutta Skodaa ohjastava Eerik Pietarinen on vain kymmenyksen päässä. Hyundain Jari Huttunen ja Ole Christian Veiby ovat hekin vain reilun sekunnin päässä Grjazinista.

Lõuna-Eesti-ralli, tilanne 4/8 ek jälkeen:
1. Ott Tänak    Hyundai 21.14,3
2. Kalle Rovanperä Toyota   +7,5
3. Sebastien Ogier Toyota  +16,2
4. Elfyn Evans   Toyota  +18,2
5. Thierry Neuville Hyunda  +20,9
6. Esapekka Lappi  Ford   +51,6
7. Nikolai Grjazin Hyundai +1.41,3
8. Eerik Pietarinen Skoda  +1.41,4
9. Jari Huttunen  Hyundai +1.42,7
10. O. C. Veiby   Hyundai +1.42,9
11. Egon Kaur    Ford  +1.49,7
12. Georg Gross   Ford  +1.52,1
13. Teemu Asunmaa  Skoda  +1.54,9 
14. Teemu Suninen  Ford  +1.55,4

Lue myös nämä

 • Uusimmat