Niclas Grönholmilla tuskaista – saksalaiskuski hidasti menoa

Niclas Grönholm
Niclas Grönholm ei päässyt Timo Scheiderista (kärjessä) ohi sunnuntain ensimmäisissä alkuerissä. Kuva: FIAWorldRallycross.com
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Niclas Grönholm ei päässyt näyttämään parasta vauhtiaan rallicrossin MM-kauden toisen osakilpailun ensimmäisissä alkuerissä Ruotsissa.

Grönholm on pistetilanteessa vasta sijalla kymmenen, kun kaksi alkuerävaihetta on ajettu. Grönholm jäi molemmissa lähdöissään jumiin saksalaisen Timo Scheiderin taakse.

GRX-tallin Hyundailla ajava Grönholm yritti molemmilla kerroilla hiillostaa Seat-kuljettaja Scheideria, mutta saksalainen ei tarjonnut ohituspaikkaa suomalaisvastustajalleen. Ensimmäisessä alkuerävaiheessa Grönholmin vauhti riitti yhteisajoissa seitsemänteen sijaan ja toisissa alkuerissä vasta 12. sijaan.

Marcus Grönholmin johtaman GRX-tallin kaikki kolme kuljettajaa ovat semifinaalipaikkoihin oikeuttavilla sijoituksilla ennen viimeistä alkuerävaihetta. Venäläinen Timur Timerzjanov on seitsemäntenä ja unkarilainen Krisztian Szabo yhdeksäntenä Niclas Grönholmin edellä.

Ruotsalaiset maailmanmestarit Mattias Ekström ja Johan Kristoffersson olivat parhaassa iskussa sunnuntaiaamupäivän alkuerissä. Kristoffersson oli ensimmäisten alkuerien ykkönen, ja Ekström kirjautti viikonlopun nopeimman ajan toisissa alkuerissä.

Oman tiiminsä Fordilla kilpaileva Jani Paasonen on kilpailussa sijalla 16, joten semifinaalit jäänevät häneltä väliin.

Höljesin radalla ajettavan osakilpailun kolmannet alkuerät käynnistyvät kello 14.15 Suomen aikaa. Semifinaalit ja finaali ovat ohjelmassa kello 17.

Ruotsin 2. MM-osakilpailu, pistetilanne 2. alkuerävaiheen jälkeen:
 1. Mattias Ekström   SWE 95
 2. Johan Kristoffersson SWE 95
 3. Kevin Hansen     SWE 81
 4. Robin Larsson    SWE 81 
 5. Andreas Bakkerud   NOR 78
 6. Anton Marklund    SWE 72
 7. Timur Timerzjanov  RUS 72
 8. Timo Scheider    GER 72
 9. Krisztian Szabo   HUN 71 
10. Niclas Grönholm   FIN 69

Lue myös nämä

 • Uusimmat