Ott Tänakilta varsin mielenkiintoinen ehdotus – Viron MM-ralliin vain virolaisia katsojia

Ott Tänak
Ott Tänak: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan on määrä jatkua Virossa 4. – 6. syyskuuta. Kyseessä on ensimmäinen WRC-osakilpailu sitten koronapandemian puhkeamisen ja maaliskuun Meksikon kisan.

Puolustava maailmanmestari Ott Tänak heittää Betsafen blogissa varsin sisäänpäin lämpiävän ajatuksen, kuinka Viron ralli pitäisi järjestää turvallisesti korona-aikana.

– Meille kaikille on tärkeintä, että se kisa on menestys ja saamme positiivista palautetta. Tämän hetken tilanteessa olisi mielestäni kaikkein järkevintä, jos vain paikalliset virolaiset fanit pääsevät pätkille ja WRC-promoottori huolehtii muun maailman rallifaneista. Nykyisin WRC+ on niin hyvällä tasolla, että ei sitä kautta mitään pääse jäämään väliin, Tänak sanoo.

– Viro on ensimmäinen maa, joka järjestää MM-rallin sitten viruksen puhkeamisen. Se aiheuttaa monelle muullekin jännitystä kuin minulle. Kaikkien pitää miettiä huolellisesti, miten kausi voidaan aloittaa uudestaan turvallisesti.

Tänakin kausi alkoi hurjilla volteilla Monte Carlon rallissa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,316417″ ap mute]

 

Viro oli valmis isännöimään pikavauhtia MM-rallia, vaikka Rally Estonia oli alkuvuodesta jo kertaalleen peruttu taloudellisten erimielisyyksien takia.

– Kisajärjestäjä ei todellakaan tehnyt elämäänsä helpoksi, kun he antoivat muutaman kuukauden siimaa alkuvuodesta, mutta tilanne on näyttänyt, että he ovat valmiita, saarenmaalainen toteaa.

Lue myös: Kuka oli Ott Tänakin ensimmäinen kartturi MM-sarjassa? Testaa tietosi kinkkisessä rallivisassa!

Tänak on noussut rallimaailman huipulle ja maailmanmestariksi nostaen Virossa huikean rallibuumin. Mestari kokee, että Viron autourheiluliitolla kuitenkin riittää työtä, että myös tulevaisuudessa maa saa nauttia menestystä moottoriurheilussa.

– Ei Viron moottoriurheilu ole tällä hetkellä huonolla tolalla, mutta nuorien ei silti ole helppo nousta ylöspäin. Se on jopa vaikeampaa kuin ennen. Liitolla pitäisi olla tavoitteena rakentaa ohjelma, jossa olisi portaat nuorille, mitä kautta he voisivat edetä askel askeleelta eteenpäin urallaan, Tänak summaa.

Lue myös: Ott Tänakilla unelmatilaisuus kuroa Ogierin etumatkaa kotiteillä – ”Kaikki on vielä mahdollista”

Tällä kaudella MM-sarjassa tuskin ajetaan kahdeksaa osakilpailua enempää. Tänak kuitenkin kokee, että myös se määrä kisoja riittää kruunaamaan mestarin kauden päätteeksi.

– Kyllä se riittää, tilanne on vain nyt erilainen. Paras kuski varmasti selviää kauden lopuksi, virolaiskuski kuittaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat