Jälleen peruttiin yksi iso rallisarja – Saksan mestaruudesta ei ajeta tänä vuonna

Eerik Pietarinen
Eerik Pietarinen ajoi viime kaudella Saksan rallisarjassa Opel Cupia. Kuva: ADAC Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Koronapandemia on pakottanut myös Saksan kansallisen rallisarjan polvilleen. Saksan moottoriurheiluliitto tiedotti viikonloppuna, ettei Saksan rallisarjassa (DRM) jaeta tänä vuonna mestaruuksia. 

Saksan mestaruussarjan sekä ADAC Rallye Mastersin piti alkaa jo huhtikuussa ajettavalla Erzgebirge-rallilla, mutta korona vesitti suunnitelmat. Sen jälkeen on peruttu vielä neljä osakilpailua, joten mestaruussarjan ajaminen kävi mahdottomaksi.

Alkuperäisen kalenterin kolme viimeistä kisaa ajetaan suunnitelmien mukaan loka-marraskuussa, mutta Saksan mestaruussarjaan ne eivät kuulu. Saksan kansalliset kisat palaavat Badem-Württemberg -rallilla lokakuun viimeisenä viikonloppuna, jonka jälkeen on ohjelmassa vielä Hessiches-Begland ja Rund um die Sulinger Bärenklaue -rallit marraskuussa.

Jo kevään ja kesän aikana maailmalla peruttiin monta kansallista rallisarjaa. Tänä vuonna mestaruuksista ei ajeta muun muassa Uudessa-Seelannissa, Irlannissa ja Skotlannissa.

Saksan MM-ralli on määrä ajaa 15. – 18. lokakuuta, vaikka Saksan hallitus on kieltänyt massatapahtumat lokakuun loppuun saakka. Huhujen mukaan perinteisen Moselin viinialueen pätkät voivat jäädä ajamatta, jos Saksan moottoriurheiluliitto päättää järjestää MM-rallin kokonaan Baumholderin sotilasalueella suljettuna yleisöltä. Baumholderissa on perinteisesti ajettu legendaariset Panzerplatte-erikoiskokeet.

Lue myös: Esapekka Lappi tyrmää villit teoriat Saksan osakilpailun ympärillä – ”Onko se sitten enää MM-rallin arvoista?”

Lue myös nämä