Ott Tänakilla yhä matemaattinen sauma mestaruuteen – ”Aion laittaa ihan kaiken likoon”

Ott Tänak. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan Ott Tänak on kiistatta ollut rallin MM-sarjan nopein kuski kauden toisella puoliskolla. Virolainen nousi kolmen perättäisen voiton myötä mukaan mestaruustaistoon, mutta takaiskut Walesissa ja Kataloniassa laittoivat Tänakin jälleen altavastaajan rooliin.

Tänak on ennen kauden viimeistä osakilpailua 23 pistettä MM-sarjaa johtavaa Fordin Sebastien Ogieria perässä. Jaossa ensi viikon Australian rallissa on vielä 30 MM-pistettä, joten teoreettiset mahdollisuudet ovat yhä olemassa.

– Aion laittaa ihan kaiken likoon Australiassa. Minulla on yhä matemaattiset mahdollisuudet olemassa, vaikka homma ei enää omissa käsissä olekaan. En kuitenkaan aio luovuttaa, Tänak vannoo.

Valmistajien MM-sarjassa Toyotalla on parempi tilanne. Ennen päätösrallia japanilaisvalmistasjan ero Hyundaihin sarjan kärkisijalla on 12 pistetä.

– Valmistajien MM-sarjassa olemme mielestäni hyvissä asemissa. Ainakin automme on ollut erittäin vahva edellisissä sorakisoissa. Australian ralli on aina haastava, mutta tiet ovat nopeita ja se sopii meille, Tänak mietiskelee.

Australian ralli alkaa ensi viikon torstaina.

Lue myös nämä