Ott Tänakilla Portugalin testirallissa uudet aerodynamiikan päivitykset – ek-ajat pysyvät kuitenkin salassa

Ott Tänak
Ott Tänak testaa Hyundain WRC-auton uutta aeropakettia tänä viikonloppuna Portugalissa. Kuva: Hyundai Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain WRC-tähdet Ott Tänak ja Dani Sordo tähdittävät Pohjois-Portugalissa perjantaina ja lauantaina ajettavaa Rallye Serras de Fafe e Felgueiras -kilpailua.

Tänak ja Sordo eivät ole mukana virallisessa kisassa, mutta ralli on tärkeää testiä Hyundain WRC-auton uusien aerodynamiikkaosien kannalta. Portugalin rallisarjan sääntöjen mukaan WRC-autoja ei voida ottaa mukaan yleiskilpailuun, joten Tänakin ja Sordon ek-aikoja ei ole saatavilla.

Lue myös: Hyundai testasi uusia ratkaisuja WRC-autossaan – mallia otettu Toyotasta

Tänak ajaa Portugalissa uudella aerodynamiikkapaketilla, johon on otettu mallia Toyotan Yaris WRC:stä.

Espanjalaiskuski Sordo testasi aiemmin Meksikon MM-rallia varten uutta takasiipeä, jossa merkittävimmät muutokset näkyvät spoilerin sivuilla. Lisäksi i20 WRC:n eturenkaiden yläpuolelta löytyy myös uudet ilmanohjaimet. Niiden tarkoituksena on pitää auto aerodynaamisesti balanssissa sekä ohjata ilmavirtaus kohti uuden takasiiven päivityksiä.

– Minä en ole mikään tekniikan asiantuntija, enkä yleensä puhu teknisistä jutuista. Voin kuitenkin kertoa, että muutokset koskevat takasiipeä ja etupuskurin ilmanohjaimia. Ne ovat ainoat muutokset ja ne ovat mukana Meksikon rallissa, tallipomo Andrea Adamo vahvistaa DirtFishin sivuilla.

– Jos me luokittelemme jotain osia, niin tarkoitus on tehdä autosta parempi. Me haluamme parantaa etu- ja takapuolta, jotta auton balanssi on parempi, Adamo jatkaa.

Fafen ympäristössä ajettava kisa on tärkeä varsinkin Tänakille, joka vielä totuttelee uuteen työkaluunsa.

– Tämä on hyvä juttu, jotta Tänak pääsee paremmin sinuiksi auton kanssa. Kyse on myös show´sta. Kuten viime vuonna, aiomme myös tänä vuonna tehdä tätä. Ei vain Tänakin osalta, vaan kaikkien kuskien osalta. Tämä on hyvä tapa esitellä autoa ja kuskeja faneille, Adamo toteaa.

Kahden ajetun erikoiskokeen jälkeen Rallye Serras de Fafe e Felgueiras -kilpailun kärjessä ajaa isäntämaan Skoda-kuski Armindo Araujo . Hyundaita ohjastava Nikolai Grjazin on jäänyt portugalilaisesta 4,2 sekuntia. Kolmantena on portugalilainen Ricardo Teodosio (+13,3) ennen saman maan Bruno Magalhaesia (+23,8).

Alapuolella koostevideo rallin shakedownin tapahtumista:

Lue myös nämä

  • Uusimmat