Ott Tänakilla kävi hyvä tuuri ennen MM-rallia

Ott Tänak lähtee jahtaamaan kovaa tulosta ensi viikonloppuna ajettavasta Ruotsin MM-rallista.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tänak siirtyi täksi vuodeksi M-Sport Fordille, jonka Puma Rally1 -kilpurilla hän nappasi viidennen tilan kauden avanneesta Monte Carlon MM-rallista. Tämän viikon Ruotsin rallia varten Tänak on tehnyt huolellisen valmistautumisen.

Tänak kävi viime viikolla testaamassa autoa yhden päivän ajan Ruotsissa ja viikonloppuna hän ajoi Fordin hybridikilpurilla kotimaassaan Virossa Otepään Talvirallissa.

Otepäässä Tänak pääsi ajamaan kunnon talvikelissä.

– Olimme erittäin onnekkaita olosuhteiden suhteen, Tänak myöntää.

– Se oli lopulta kunnon talviralli ja olosuhteet olivat jopa hieman vaikeat, sillä lunta oli niin paljon. Olisi ollut vaikeampaa lähteä Ruotsiin ilman tätä rallia.

Tänak kertoo saaneensa tärkeää informaatiota autostaan kilpailun aikana. Paikoin virolaistähti kokeili rajojaan, mutta reserviin jäi vielä vauhtiakin.

Tänak voitti Ruotsin MM-rallin mestaruuskaudellaan 2019. Hän oli ykkönen myös Rovaniemen MM-osakilpailussa 2021, joten lumella ajaminen sopii vähintäänkin hyvin virolaiselle.

Tänak toivoo, että Fordin hybridikilpuri on iskussa, kun kauden ainoa talviosakilpailu käynnistyy torstaina.

– Minulla on paljon luottavaisempi fiilis lumella, joten saa nähdä, millainen vauhti meillä on muihin verrattuna. Jos tiet ovat jäisiä, on parempi olla tiellä alkupäässä, kun taas todella lumisissa olosuhteissa tilanne on päinvastainen. Kaikki siis riippuu olosuhteista, aprikoi Tänak, joka on neljäntenä autona tiellä perjantain erikoiskokeilla.

Katso alta, kuinka Kalle Rovanperä testasi Toyotan Rally1-autoa Ruotsin MM-rallia varten.

Lue myös nämä

  • Uusimmat