Ott Tänak testivuorossa Hyundailla (video) – Uumajassa odottaa täydelliset olosuhteet MM-talvirallille

Virolaiskuski Ott Tänak ajoi viimeisen testipäivänsä ennen kuun lopussa ajettavaa Ruotsin MM-rallia.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH"
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundai-kuljettaja sai alleen puhtaan testipäivän täydellisissä olosuhteissa. Ruotsin MM-ralli siirrettiin täksi vuodeksi pois perinteiseltä alueeltaan Värmlannista toistuvan lumipulan vuoksi. Uusi rallin kotipaikka Uumaja näyttää tarjoavan ainakin testivideoiden perusteella täydelliset olot talvirallia varten. Lunta on paljon, penkat korkeita ja tienpinta jäässä.

Vaikka Hyundai oli kaukana Toyotan ja M-Sport Fordin vauhdista kauden avanneessa Monte Carlon MM-rallissa, on Tänak silti yksi suosikki Ruotsin lumilla parin viikon päästä. Virolaistähti voitti viime kauden ainoan talvirallin Rovaniemellä ja on juhlinut myös Ruotsissa kerran voittoa vuonna 2019 sekä ollut kahdesti toinen.

Tänak viihtyy ylipäätään aina nopeilla erikoiskokeilla. Sitä on luvassa myös Uumajassa, vaikka pätkien profiili muuttunee jonkin verran Värmlannin pikataipaleisiin verrattuna.

Katso alapuolelta koostevideo Ott Tänakin testipäivästä. Videon on tehnyt Youtubeen Fredrik Gustavsson.

Thierry Neuville aloitti Hyundain testit tiistaina Uumajan lähettyvillä. Keskiviikkona oli Tänakin vuoro, joten torstaina rattiin tarttuu kotikisaansa valmistautuva Oliver Solberg.

Myös Toyotan ja M-Sport Fordin tehdastiimit testaavat Uumajan lähettyvillä vielä ennen 24.-27. helmikuuta ajettavaa Ruotsin MM-osakilpailua. Toyota testasi tammikuun lopussa Keski-Suomessa, kun taas M-Sport ajoi testiä Rovaniemen lähellä jo joulukuussa.

Katso alapuolelta, kuinka Esapekka Lappi käskytti Toyota GR Yaris Rally1 -autoa Keski-Suomessa.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,397978″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat