Ott Tänak pettyi rajusti, tekninen vika vei varman voiton – ”Olen todella turhautunut”

Ott Tänak
Ott Tänak pettyi rajusti Sardinian MM-rallin päätöserikoiskokeella vuonna 2019. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan  rallin ykköstähden Ott Tänakin pysäyttäjää ei löydy MM-sarjassa. Virolaiskuski ajaa täysin omaa vauhtiaan.

Lajin raakuus nähtiin kuitenkin Sardiniassa sunnuntaina, kun Tänak menetti voittonsa ohjausvian vuoksi. Kolmas perättäinen voitto vaihtui viidenteen sijaan.

– Heti pätkän alussa tapahtui jotain outoa. Ohjaus meni käytännössä lukkoon. Olimme pysähtyneenä hetken aikaa ja yritimme saada ohjauksen toimimaan. Jotenkin saimme sen kuitenkin toimimaan ja pääsimme jatkamaan matkaa. Aikaa ja voitto meni kuitenkin sen myötä, Tänak summasi pettyneenä.

– Olen todella turhautunut, mutta myös surullinen tiimin puolesta. Kaikki henkilöt tallissamme tekivät todella paljon töitä tämän rallin eteen ja sitten voitto menee tuolla tavalla. Se on iso sääli, Tänak jatkoi.

Katso alta kooste Sardinian MM-rallin päätöspätkän dramaattisista tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,268533″ ap mute ]

 

Virolainen kuitenkin huomautti, että MM-sarjassa tilanne on paljon parempi kuin viime kaudella samaan aikaan. Edellisellä sesongilla Tänak joutui kuromaan loppukaudesta 50 pisteen takamatkan, kun nyt hän johtaa neljällä pisteellä ennen Citroenin Sebastien Ogieria.

– Olen varma, että tiimi tekee kovasti töitä, jotta ongelma saadaan ratkaistua. Me jatkamme taistelua. Kausi on ollut kova, mutta MM-taulukossa tilanne on paljon parempi kuin viime kaudella. Nyt pitää vähän huilata ja unohtaa koko ralli hetkeksi. Sitten palataan taas tositoimiin Suomessa, Tänak sanoi.

 

Lue myös nämä