Dani Sordo häkeltyi pitkän uransa toisesta voitosta – ”En oikein löydä sanoja”

Dani Sordo otti ilon irti uransa toisesta voitosta. Kuva: Helena El Mokni/Hyundai Motorsport GmbH

Hyundailla ajava espanjalaiskonkari Dani Sordo oli varmasti Sardinian saaren iloisin mies sunnuntaina. Sordo nappasi Toyotan Ott Tänakin ongelmien myötä uransa toisen voiton. 

Sordo voitti viimeksi Saksassa vuonna 2013. Espanjalaisella on takanaan jo 164 MM-starttia.

– Tämä on ihan uskomatonta. Ei minulla ole oikein sanoja. Tuntuu niin mielettömältä. Tämä oli vasta urani toinen voitto ja ensimmäinen Hyundailla. Tietenkin olen tosi pahoillanin Ottin ja Toyotan puolesta. Toisaalta tiesimme koko ajan, että on pidettävä painetta yllä, jos tällainen mahdollisuus aukeaa, Sordo hehkutti.

– En oikein voi uskoa, mitä on tapahtunut. Ehkä tämä pikku hiljaa selviää. Meillä oli hyvä ja kilpailukykyinen viikonloppu. Otti nvauhtiin emme pystyneet, joten sen jälkeen halusimme vain vältellä virheet. Lopulta sitten saimmekin fantastisen voiton palkinnoksi, Sordo jatkoi.

Katso alta kooste Sardinian MM-rallin päätöspätkän dramaattisista tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Sordo ajaa Hyundailla kahdeksan osakilpailun mittaisella sopimuksella. Tallipomo Andrea Adamo oli varsin pöllämystynyt rallin päätteeksi. Palkintopallille ei noussut tiimin ykköstähti Thierry Neuville, vaan voiton vienyt Sordo sekä kahdesti jo tällä kaudella hyllytetty Andreas Mikkelsen.

– Haluan sanoa yhden asian. Olen äärimmäisen kiitollinen Danille ja Carlosille (kartanlukija Del Barrio). He ovat nyt todistaneet sen, mitä olen yrittänyt sanoa koko vuoden. En ole paha opettaja, joka rankaisee oppilaita tai antaa palkintoja. Yritän vain saada tiimistä parhaan mahdollisen tuloksen ulos. Yritän pitää suhteeni kuskeihin inhimillisenä ja motivoida heitä, jotta he pystyvät parhaimpaansa, Adamo sanaili kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa.

– Dani ja Carlos ajoivat uskomattoman kisan. Olen kuitenkin erityisen vaikuttunut Andreaksen ja Andersin (kartanlukija Jaeger) suorituksesta. Olin jo varma, että he heittävät pyyhkeen kehään, kun Elfyn (Evans) sai seitsemän hyvityssekuntia. Sen sijaan he olivat vieläkin motivoituneempia ja se teki minuun suuren vaikutuksen. En voi kiittää heitä tarpeeksi.

Hyundai kasvatti onnistuneen Sardinian MM-rallin myötä johtoaan tuntuvasti valmistajien MM-sarjassa. Korealaisvalmistaja johtaa 44 pisteen erolla ennen Toyotaa.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö