Ott Tänak myönsi kipeän tosiasian

Hyundain Ott Tänak hakee Kroatian MM-rallista kohennusta huonosti alkaneelle kaudelleen.
Ott Tänak
Ott Tänak Kroatiassa keväällä 2024. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tänakin kausi on ollut toistaiseksi iso pettymys odotuksiin nähden. Kroatiassa hänelle aukeaa kuitenkin jälleen uusi mahdollisuus kääntää kautensa suunta.

– Tämä on tosi uniikki ralli. Asvaltti on täällä aika pehmeää, mutta samaan aikaan pitoa on tosi vähän ja leikkauspaikkoja on paljon. Jokainen mutka on enemmän tai vähemmän tien ulkopuolella ja leikkauspaikkoja on vähän siellä ja täällä. Täällä mennään koko ajan vähän ylös ja alas ja on myös hyppyjä, joten tämä on aika kiireinen kisa kuljettajalle, Tänak ennakoi.

Tänak tunnustautuu Kroatian rallin ystäväksi.

– Pidän tästä rallista itse asiassa paljon. Pitoa ei ole kovin paljoa, mutta samaan aikaan vauhtia on. Tämä on aika kivaa, jos sinulla on itseluottamus kohdillaan, Tänak sanoi.

Kroatia on sopinut viime vuosina hyvin virolaiskuljettajalle. Tänak on kahtena viime vuotena noussut balkanilaisella asvaltilla palkintokorokkeelle. Viime vuonna hän oli kisan toinen, samoin kuin sitä edeltäneenä vuotena.

Kroatian pitäisi siis sopia hyvin siihen tarkoitukseen, että Tänak saisi käännettyä huonosti alkaneen kautensa suunnan.

– Ainakin sitä lähdemme yrittämään, Tänak lupasi.

– Luonnollisesti kausi ei ole alkanut hyvin. Jokainen ralli on kuitenkin aina erilainen ja muutos on olemassa, hän jatkoi.

– On aina vaikeaa tulla uuteen ralliin uudella autolla. Joten et voi koskaan olla liian luottavainen lähtiessäsi kisaan.

Rengasvalinnat näyttelevät todennäköisesti suurta roolia tänä viikonloppua.

– Ne eivät todellakaan tule olemaan helppoja. Näyttäisi myös siltä, että keli tulee näyttelemään roolia tänä viikonloppuna. Tärkeitä päätöksiä on edessä koko tiimillä, Tänak ennakoi.

Jo nuotituksen aikana Kroatian rallireitti näytti kaikki mahdolliset kasvonsa, ja välillä satoi jopa lunta.

– Kaikki on kelin suhteen auki tällä hetkellä, joten kaikki on mahdollista, Tänak mietti.

Tänak on kerännyt alkukauden kisoista 33 pistettä ja on kuljettajien MM-sarjassa vasta neljäntenä tällä hetkellä. Ilman kohua herättänyttä pisteuudistusta virolaisen pistepussi olisi vieläkin köyhempi.

– Tuloksen saaminen on aina tärkeää. Hyvin ei ole mennyt ja se totta kai on vaikuttanut myös itseluottamukseen. Mutta sitten taas toisaalta on tosi tärkeää saada ehjä viikonloppu kasaan.

Tänak myönsi suoraan, että heikko kauden alku on tuonut jo paineita.

– Mutta vähintäänkin fiilis auton suhteen on ihan hyvä. Olen aika luottavainen sen suhteen, että jos teemme täällä oikeita päätöksiä, niin vauhdin pitäisi olla olemassa, Tänak luotti.

Kroatian MM-ralli alkaa perjantaiaamuna. Kilpailu päättyy sunnuntaina.

Lue myös nämä