Ott Tänak manasi virhettään – kiitteli katsojia kisansa pelastamisesta

Hyundain rallitähti Ott Tänak sai ison varoituksen Monte Carlon MM-rallin vaarallisuudesta heti perjantaiaamun avauspätkällä.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Pentti-Oskari Ilmonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tänak ajoi ulos jäisessä mutkassa, jossa myös moni muu kuski sortui virheeseen. Tiedossa oli hyvin, että paikka on jäinen, mutta vauhtia oli hivenen liikaa.

– Mutka ei ollut mitenkään vaikea ja oli hyvin tiedossa, että siellä on jäätä. Minulla oli kuitenkin muutama kilometri tunnissa liikaa vauhtia. Menin hitaasta vauhdista ulos, kun eturenkaat menivät lukkoon, Tänak kuvaili noin puoli minuuttia maksanutta virhettään.

– Me maksoimme siitä hintaa, mutta onneksi emme liikaa. Katsojat tekivät hienoa työtä. Odotin, että mutka on jäässä, mutta että siellä on edes vähän pitoa. Se oli kuitenkin ihan jäässä.

Torstai-illan kaasuongelmat olivat kuitenkin kunnossa Tänakin autossa. Virolainen on kisassa neljäntenä reilun minuutin päässä kärjestä.

-Tässä olosuhteessa kisaa pitää vain kunnioittaa. Viimeisellä pätkällä oli myös jäätä, mutta olin saanut jo yhden varoituksen, joten otin varovaisesti, Tänak sanoi.

– Auto tuntuu hyvältä nyt. Ei ole ollut mitään ongelmia. Nyt pitää vain löytää kunnon fiilis, vauhti on ollut ehkä 80-prosenttista. Se on kuitenkaan tuntunut ihan hyvältä, mutta vähän pitää löytää vielä lisää.

Neuville sortui myös pieneen virheeseen

Tänakin tavoin myös tiimikaveri Thierry Neuville menetti aikaa aamupäivän lenkillä. Belgialainen kuitenkin selvisi kymmenen sekunnin aikamenetyksellä spinnattuaan aamun kakkospätkällä.

– Avauspätkällä meillä oli hyvä vauhti ja ajoimme pohjat. Toisella EK:lla vauhti oli myös hyvää spinnaukseen asti. Hävisimme siellä 10 sekuntia ja toiset 15 sekuntia lenkin viimeisellä pätkällä, Neuville summasi.

– Viimeisen osuuden piti olla jäinen, mutta 75 prosenttia jäästä oli sulanut. En uskaltanut ottaa riskejä, mutta muut tekivät niin ja se palkittiin heidän osaltaan. Ei kuitenkaan tarvita kuin yksi mutka, on jäätä ja yllätyksiä tulee. Se nähtiin aamulla. On vaikea arvioida vauhtia.

Kisan kärjessä ajaa Toyotan Elfyn Evans, joka on 10,7 sekuntia tiimikaveri Sebastien Ogieria edellä. Neuville on kolmantena 24,5 sekunnin päässä. Myös Evans oli vaikeuksissa Tänakin ulosajopaikassa, mutta walesilainen selvitti tilanteen.

– Se oli vaikea mutka. Tuntui, että ajoin siihen liian hitaasti, mutta lopulta fiilis oli, että onneksi vauhtia ei ollut enempää. Mutka oli kyllä tiedossa, mutta joskus pitää vain mennä hiljempaa, mitä mieli sanoo.

Lue myös nämä