Ott Tänak kutsui itseään ”hankalaksi tuotteeksi”

Ott Tänak kääntää uuden sivun ralliurallaan.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vuosi sitten Tänak teki kovan päätöksen ja jätti Hyundain WRC-tallin. Tänak palasi täksi vuodeksi M-Sport Fordille, jonka Ford Pumalla hän lähti jahtaamaan toista rallin maailmanmestaruuttaan.

Tänakin suoritukset tuottivat kaksi osakilpailuvoittoa MM-rallikaudella 2023. Virolainen putosi jo hyvissä ajoin mestaruuskamppailusta törmättyään useisiin ongelmiin kauden keskivaiheilla.

Tänak ajoi Ford Puma Rally1 -autolla viimeisen kilpailunsa marraskuussa Japanissa. Ensi vuonna hänet nähdään jälleen Hyundain Rally1-hybridin puikoissa.

Näin Tänakin paluu brittitiimiin jäi vain vuoden mittaiseksi.

– Yritin todella kovasti puskea heitä eteenpäin. Olin melko toiveikas vielä vuoden alussa. Mutta sitten ajauduimme pois oikeilta raiteilta, eikä oikeastaan mitään tapahtunut, Tänak kertoi Dirtfish-sivustolle.

– Toivon todella paljon, että he pääsevät takaisin raiteilleen ja palaavat sinne, minne he kuuluvat, virolaistähti lisäsi.

Brittitiimi M-Sport joutuu selviytymään ensi kaudella ilman huippuluokan kuljettajaa. Talli ei ole vielä virallisesti nimittänyt kuljettajiaan, mutta tiimiin ovat vahvasti tyrkyllä ranskalaiset Adrien Fourmaux ja Pierre-Louis Loubet sekä luxemburgilainen Gregoire Munster.

– Toivon, että hän (M-Sportin pääpomo Malcolm Wilson) löytää jonkun, joka on johdonmukaisempi kuin minä olen ollut! Ilmeisesti olen ollut aika hankala ”tuote” urani alussa, Tänak veisteli.

– Uskon, että heillä on muita kavereita tulossa.

Ensi vuonna Tänak ajaa Hyundailla Thierry Neuvillen tallitoverina kaikki osakilpailut. Lisäksi tiimillä on ”osa-aikainen” sopimus Esapekka Lapin kanssa kaudesta 2024.

Lue myös nämä