Ott Tänak kummasteli tallikaverinsa tekemää virhettä, Sebastien Ogier huokaisi helpotuksesta

Hyundain Thierry Neuvillen ralli meni pieleen Sardinian MM-rallin kahdeksannella erikoiskokeella.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Neuville otti liian kovan riskin ja hänen autonsa jäi ojaan. Tallikaveri Ott Tänak kummasteli tallikaverinsa tilannetta.

– Olin siitä aika yllättynyt, jos olen ihan rehellinen. Hän ajoi periaatteessa ei kenenkään maalla ja silti hänelle kävi noin, Tänak kummasteli.

– Tiet ovat toki olleet todella rajussa kunnossa etenkin nyt iltapäivän puolella, Tänak jatkoi.

Rallin kärjessä käydään todella kovaa sekuntitaistoa Tänakin ja Toyotan Sebastien Ogierin välillä. Tänakilla on kilpailussa 3,5 sekunnin etumatka Ogieriin ennen lauantai-iltapäivän lenkkiä.

– Minä en voi tulla enää yhtään kovempaa, joten se on tosi vaikeaa ja kaiken lisäksi pätkät ovat vielä rajussa kunnossa. Joskus on jopa vähän vaikea tuntea, oletko limitillä ja löytää rytmiä, Tänak kertasi.

Sebastien Ogierin aamu alkoi vaikeasti, kun ranskalainen kärsi hitaan rengasrikon.

– Sen jälkeen oli tosi vaikeaa, sillä paine oli kova ajaa pätkät loppuun. Tiesimme, että tulossa on vielä rajumpia pätkiä, ja jos olisimme kokeneet vielä toisen rengasrikon, niin peli olisi ollut meidän osaltamme selvä, Ogier kertasi aamupäivää.

– Olen tyytyväinen siihen, että emme menettäneet niin paljon aikaa tänä aamuna. Tämän aamupäivän kaksi viimeistä pätkää olivat rajuimmassa kunnossa, mitä olen varmaan koskaan nähnyt. Oli todella vaikea ajaa autoa, eikä se ollut yhtään hauskaa. Mutta nyt olemme täällä. Laitamme uudet renkaat alle ja sitten mennään taas, Ogier suunnitteli.

Iltapäivä tarjoaa vielä neljä erikoiskoetta.

– Iltapäivän pätkien profiili on aika erilainen kuin aamulla. Nyt mennään hieman nopeampaa, kun taas tämä aamu oli todella hidas. Iltapäivästä pitäisi tulla paljon nautittavampaa, Ogier ennakoi.

Lue myös nämä