EK8: Hurjaa draamaa Sardiniassa! MM-sarjan kärkimies teki pahan virheen – ralli pilalla

Rallin MM-sarjan kärkimiehen Thierry Neuvillen kisa Sardiniassa meni pilalle kahdeksannella erikoiskokeella.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Dufour Fabien/ Hyundai Motorsport GmbH

Neuville lipsautti Hyundain i20 N Rally1 -auton ulos tieltä oikealle kääntyvässä mutkassa. Ulosajo ei ollut paha, mutta auto jäi pahasti jumiin penkalle. Koska yleisöä ei ollut paikalla, joutui belgialainen keskeyttämään turvallisista asetelmista kolmannelta sijalta.

Erula-Tulan toiselle vedolle pohjat ajoi lopulta Hyundain Ott Tänak. Toyotan Sebastien Ogier on jäänyt virolaisesta vain 3,5 sekuntia.

– Tietenkin Thierryn tilanne vähän häiritsi. Auto on hirveä ajettava, koska tuntui, että ajoimme ilman ohjaustehostinta. Olen aika uupunut juuri nyt, Tänak kertoi.

– Tämä oli raskas lenkki. Tätä pätkää en ole koskaan nähnyt näin huonossa kunnossa. Ei ollut helppoa, Ogier puolestaan sanoi.

Kolmannelle sijalle kisassa Neuvillen keskeytyksen myötä nousi Toyotan Takamoto Katsuta. Japanilaiskuskin ero kärkeen on minuutin ja 17 sekuntia.

– Oli todella rankka pätkä. Ei ole helppoa pitää rytmiä päällä, koska urat ovat huonossa kunnossa. En tykännyt tästä, Katsuta sanoi.

Neljännelle sijalle kisassa kohosi Hyundain Dani Sordo, jonka etumatka ennen Toyotan Elfyn Evansia on 23 sekuntia. WRC2-luokkaa johtava Sami Pajari on yleiskilpailussa hienosti kuudennella sijalla.

Sardinian MM-rallissa ajetaan lauantaina vielä neljä erikoiskoetta. Kilpailu päättyy sunnuntaina.

Sardinian MM-rallin tilanne 8/16 EK:n jälkeen: