Onko tässä Norjan Kalle Rovanperä? Melkoinen yhteensattuma suomalaistähden uran kanssa

Esapekka Lapin managerina tunnettu Erik Veiby on kasvattamassa tiiminsä suojissa uutta rallilupausta.
Karl Peder Nordstrand
Karl Peder Nordstrand. Kuva: EVEN Management
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Veibyn johtama EVEN Management tiedotti viime viikolla, että vasta 15-vuotias Karl Peder Nordstrand ajaa kaudella 2023 Latviassa täyden sarjan nelivetoisen Skoda Fabia Rally2 evon ratissa.

– Tämä tulee olemaan suurin juttu, mitä olen ikinä kokenut, Nordstrand hehkuttaa.

– On uskomatonta saada tällainen tilaisuus. Teen kaikkeni, että voin todistaa, että olen sen myös ansainnut. Tavoitteemme on hankkia kokemusta ja oppia tuntemaan autoa paremmin. On myös tärkeää päästä jokainen kisa maaliin.

Hamarin kaupungista kotoisin oleva Nordstrand on kuulunut Veibyn Next Generation -tiimiin 12-vuotiaasta saakka. Vuosi 2022 piti mennä vielä kokonaan crosskartin puikoissa, mutta Nordstrand ajoi kesällä uransa ensimmäiset rallit Latviassa sekä Virossa Peugeot 208 R2 -autolla. Heti avauskisa toi junioriluokan voiton.

Hyvät otteet heti kättelyssä toivat nuorukaiselle syksyllä myös kaksi kisaa nelivetoauton ratissa. Lokakuun lopussa rallilupaus nakutti voittoon Rallijsprints Latvija -kisassa, kun taakse jäi muun muassa rallicrossista tuttu Janis Baumanis sekä rallin MM-sarjassakin ajanut Martins Sesks.

– Karl Peder on ollut kolme vuotta ohjelmassamme mukana ja nyt olemme valmiita ottamaan uuden askeleen eteenpäin hänen kanssaan. Hän on kypsynyt huimasti sekä kuskina että ihmisenä viime vuosien aikana. Hän on todellinen urheilija, jolla on huippukova motivaatio tekemiseen, EVEN Managementin urheilujohtaja Roy Snellingen sanoo.

Aiemmin Latvian rallisarjasta oman uransa ovat aloittaneet sekä tuore maailmanmestari Kalle Rovanperä että Oliver Solberg.

Ajettuaan Minirallijs Latvija -kisan lokakuun lopussa viime vuonna oli Nordstrand vasta 15 vuoden, kolmen kuukauden ja 15 päivän ikäinen, kun hän debytoi nelivetoauton ratissa. Rovanperä oli täsmälleen samanikäinen ajettuaan oman ensimmäisen nelivetokisansa Aluksne-rallissa Latviassa tammikuun 15. päivä vuonna 2016.

Latvian rallisarjan ensimmäinen kisa ajetaan 10.-11. helmikuuta Gulbenessa.

Katso alapuolelta, kuinka Rovanperä testasi Toyotan Rally1-autoa viime viikonloppuna Keski-Suomessa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat