Onko rallin MM-sarjan mestaruudella enää arvoa? Sebastien Ogier antoi oman mielipiteensä

Kahdeksan MM-titteliä urallaan voittanut Sebastien Ogier on kommentoinut viime aikojen osin kärkkäitäkin mielipiteitä.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan tulevan kauden mestaruuden arvolla on spekuloitu siitä asti, kun Kalle Rovanperä ilmoitti ajavansa vain puolikkaan kauden. Monien mukaan vuoden 2024 MM-tittelillä ei ole niin paljon painoarvoa, kun puolikkaan kauden kuskeja on mukana niin paljon.

Rovanperän lisäksi myös Hyundain Esapekka Lappi päätti perheensä ehdoilla jättää kisat vähemmälle. Myös Ogier jatkaa tutulla linjalla eli ajaa vain noin puolet kauden kisoista, kuten hän teki myös kahtena edellisenä vuotena.

Kaikki on kuitenkin aina suhteellista. Rovanperä voitti ensimmäisen mestaruutensa, kun Ogier jäi osa-aikaeläkkeelle.

– Meidän ei pitäisi tehdä mitään päätelmiä liian varhain, eikä arvottaa ensi vuoden titteliä millään tavoin, Ogier sanoo Dirtfishin sivuilla.

– Katsotaan ensin, mitä ensi vuonna tapahtuu. MM-tittelillä on kuitenkin aina oma erityinen arvonsa.

Tämän vuoden mestaruuskamppailussa nähdään suurella todennäköisyydellä kaksi Hyundai-kuskia, Ott Tänak ja Thierry Neuville, sekä Toyotan Elfyn Evans. Edellä mainitun kolmikon lisäksi myös Toyotan Takamoto Katsuta sekä M-Sport Fordin Gregoire Munster ja Adrien Fourmaux ajavat kaikki MM-rallit, mutta tällä kolmikolla ei vielä kynnet pidä MM-taistossa.

– Kalle ei ole mukana kaikissa kisoissa, joten yksi iso titteliehdokas on poissa. Elfynistä on tullut meidän tiimimme johtaja. Luulen, että hän ajaa mestaruudesta Thierryä ja Ottia vastaan, Ogier toteaa.

– Mestaruustaistossa on siis kolme kuskia, mutta kyllä siitä voi silti saada taistelun aikaiseksi. Ei tehdä hätiköityjä päätelmiä.

Kausi 2024 käynnistyy tammikuun lopussa ajettavalla Monte Carlon osakilpailulla.

Lue myös nämä